Zweer van Aalsburg, FruitMasters:

"Zowel Conference als Elstar gaan nu boven de euro"

Tholen - Bij FruitMasters is het deze weken een drukte van belang. "We hebben natuurlijk de bekende hamsterweken gehad, maar daarna is het eigenlijk ook continue door blijven lopen", constateert Zweer van Aalsburg van FruitMasters. "We hebben veel uitzendkrachten extra ingezet om de extra drukte op te vangen. In de piekweken draaide ons pakstation 22 uur per dag en nu nog altijd 18 uur per dag. Als je ziet dat je met Pasen een Kerstomzet draait, dan mag je absoluut niet klagen. Van Corona-pijn is hier geen sprake."

"Met onze producten zitten we aan de goede kant van de streep", beseft de aanbodsmanager. "Onze appelen gaan voornamelijk naar de binnenlandse retail gaan en die verkopen liggen op een goed niveau. Veel consumenten gaan nu één keer per week naar de winkel en dan is de appel een product bij uitstek om een week te bewaren. Ook de export van peren blijft goed doorlopen. Daarnaast hebben we in april onze tweede Smarpackr in gebruik genomen waardoor we extra kg met minder personeel kunnen verwerken. Vooraf hadden we lichte zorgen over de zachtfruitverkoop, maar die zijn grotendeels weggenomen.  Als je alleen al ziet hoeveel aardbeien er de laatste weken de deur uitgegaan zijn..."

Ook de prijzen laten de afgelopen weken een mooie stijging zien. Zowel de Conference-peren als Elstar (Prestige) gaan nu boven de euro. Wel is de voorraad Elstar groter dan voorgaande jaren. Vorig jaar stopten we op 1 mei met Elstar, nu gaan we naar verwachting door tot medio juni. Naast de Nederlandse supermarkten zijn ook Duitsland en in mindere mate Frankrijk aan de markt voor Elstar. Met Kanzi gaan we in de eerste week van juni over op de import. De perenvoorraden zijn wel 14% lager. De vraag naar Conference-peren is breed, Engeland, Duitsland en Scandinavische landen doen goed mee en daar zijn de Oost-Europese landen nu ook bijgekomen."

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
FruitMasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
Z.vanAalsburg@fruitmasters.nl   
www.fruitmasters.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven