Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betere binnenlandse prijzen Zuid-Afrikaanse appelen dankzij aantrekkende vraag

Na een tijdelijke daling is de vraag naar appelen de afgelopen twee weken weer aangetrokken, zegt Linda Botha, directeur van Grow Fresh Produce Agents, dat gevestigd is op de groothandelsmarkt in Johannesburg. Het bedrijf is één van de grootste agentschappen in Zuid-Afrika, dat actief is op vier van de in totaal 22 markten in het land en verantwoordelijk voor 17% van de totale afzet van AGF op markten in Zuid-Afrika. 

"De opleving van de vraag was broodnodig en is dan ook meer dan welkom. De meeste appeltelers plukken momenteel de laatste appelen, waarna deze in koelhuizen worden opgeslagen. De aanvoer naar de markt zal dus afnemen waardoor de prijzen weer stijgen."

"De kleuring van de appelen is dit jaar zeer goed en de beschikbaarheid is gemiddeld. Appelen in voordeelzakken van 1 tot 1,5 kilo zijn momenteel meer in trek dan dozen van 18,5 kilo."

In tegenstelling tot berichten over historisch lage appelprijzen merkt ze op dat een groot deel van de appelen op de markt in Johannesburg wordt verkocht voor prijzen van €0,40 - €0,45 per kilo of zelfs meer. 
 
Duidelijke markeringen bij Grow Marco op de markt in Johannesburg om mensen afstand te laten bewaren.

“De piek van het verpakken is bijna achter de rug en de aanvoer naar de markt zal dan ook afnemen. We rekenen daarom op een prijsstijging," gaat ze verder. "Afnemers van de SADC (Southern African Development Community) zijn in toenemende mate bereid om via agenten in te kopen maar de afzet naar deze landen heeft een klap gehad."

"De vraag naar citrus is daarentegen uitstekend," voegt ze eraan toe. "De sterke vraag naar fruit dat rijk is aan vitamine C ligt voor de hand en ook dit heeft impact gehad."

Grow Fresh Produce Agents bestaat uit een aantal bedrijven die optreden als ad valorem verkoopagenten op commissiebasis. De groep bestaat uit Grow Botha Roodt en Grow Marco, gevestigd op de groothandelsmarkt in Johannesburg. Grow Noordvaal, gevestigd op de markt in Tshwane, Grow Port Natal, gevestigd op de markt in Durban en tot slot Grow Green Network, dat de rechtstreekse handel tussen telers en afnemers faciliteert. 

“We zijn trots op ons goede bestuur, de uitstekende banden met telers en afnemers en het feit dat we altijd integer zijn," vertelt Deon van Zyl, chief commercial officer bij Grow Fresh Produce Agents. "Onze verkoopteams bestaan uit ervaren handelaren die goed ingevoerd  zijn in het unieke prijsmechanisme binnen onze AGF-sector."

De Thebe Investment Corporation, één van de meest toonaangevende investeerders in Zuid-Afrika, heeft een meerderheidsbelang in Grow. "Dit bedrijf investeert in diverse sectoren en we zijn trots dat wij het agrarische onderdeel van haar portfolio mogen vertegenwoordigen," aldus Van Zyl.

 

Voor meer informatie:
Linda Botha
Grow Fresh Produce Agents
Tel: +27 11 613 6981
info@growfreshproduce.co.za
https://growfreshproduce.co.za/

Publicatiedatum: