Milieuvriendelijke kiwiverpakking maakt debuut

Trucco introduceert een nieuwe milieuvriendelijke verpakking voor KiwiStar-kiwi's die beschikbaar zal zijn voor zowel biologische als conventionele kiwi's. De verpakking, die is vervaardigd uit 100% plasticvrij en recyclebaar karton, is ventilerend en voorkomt dat het fruit beschadigt. De verpakking is daarnaast gebruiksvriendelijk en makkelijk draagbaar dankzij het handvat in het midden met daarop een afbeelding van een kiwi. De verpakking zorgt voor een optimaal kwaliteitsbehoud van het fruit, is consumentvriendelijk en is ook nog eens beter voor het milieu. 

Sinds de introductie van plastic wegwerpverpakkingen zijn zeeën en oceanen vervuild geraakt met plastic afval. Volgens de Verenigde Naties bestaat 80% van het afval in oceanen uit plastic. Het is zelfs zo dat er tegen 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zitten. Trucco is zich bewust van de schade die plastic veroorzaakt en heeft een grote stap vooruit gezet met de introductie van deze nieuwe duurzame kartonnen verpakking. 

De verpakking is onderdeel van KiwiStar/Cares, een nieuw liefdadigheidsinitiatief van Trucco, dat werd opgezet om een bijdrage te leveren aan het oplossen van wereldproblemen en plaatsvindt in samenwerking met divers organisaties, waaronder organisaties die zich bezighouden met verwijderen van plastic afval uit zeeën en oceanen. 

De gloednieuwe, paarse KiwiStar-verpakking zal binnenkort in het winkelschap staan. 

Voor meer informatie:
Trucco
Email: info@truccodirect.com
www.truccodirect.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven