Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bonduelle ziet omzet stijgen

Ter gelegenheid van de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal 2019-2020 zeiden Christophe Bonduelle, voorzitter, en Guillaume Debrosse, directeur, het volgende: 

"Een gezondheidscrisis zou niet moeten ontaarden in een voedselcrisis. Onze werknemers hebben vanaf het begin van de lockdown goed samengewerkt om de noodzakelijke beschermende maatregelen te implementeren. De grootste motivatie achter deze betrokkenheid waren een gevoel van verantwoordelijkheid en trots om na zoveel jaren weer opnieuw aangemerkt te worden als essentiële sector. We hopen bovendien dat de consument de kwaliteit, veiligheid, verscheidenheid aan en voordelen van ready-to-eat-groenten zal herontdekken! We willen onze teams bedanken voor hun professionele inzet." 

De omzet van Bonduelle in het derde kwartaal van het financiële jaar 2019-2020 bedraagt €761,2 mln, een toename van 12,7% op de gerapporteerde cijfers en van 10,6% ten opzichte van het jaar daarvoor, rekening houdend met variaties in de wisselkoers, met name van de Amerikaanse en Canadese dollar en in mindere mate van de Russische roebel. 

In de eerste negen maanden van dit financiële jaar bedraagt de omzet €2,2 mld, een toename van 5,8% ten opzichte van de gerapporteerde cijfers en van 3,8% tegenover dezelfde periode van het jaar daarvoor, wat te danken is aan de gunstige fluctuaties in wisselkoersen.  

Zone Europa
De omzet in de Europa, goed voor 44,9% van de totale omzet van het bedrijf in de eerste negen maanden, maakte een groei van 3,6% door op de gerapporteerde cijfers en ten opzichte van het voorgaande jaar. In het derde kwartaal groeide de omzet met 11,5% ten opzichte van de gerapporteerde cijfers en met 11,6% tegenover dezelfde periode van het jaar daarvoor. Eind februari 2020 was de omzet over het derde kwartaal vrijwel stabiel vergeleken met het voorgaande jaar. 

Deze sterke groei kan grotendeels worden verklaard door de Covid-19-crisis die in maart onder consumenten leidde tot paniekinkopen van met name groenteconserven en in mindere mate ook van diepgevroren groentenproducten. De abrupte sluiting half maart van de foodservicesector in veel Europese landen heeft echter zijn weerslag op dit segment gehad en zou in het vierde kwartaal een nog grotere impact kunnen hebben. Tot slot heeft ook het versgesneden sector te lijden onder de lage activiteit binnen de foodservicesector en de zwakkere consumentenvraag naar producten die kort houdbaar zijn. 

 

Voor het volledige rapport, klik hier

Publicatiedatum: