Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christina Manossis over het Griekse kiwiseizoen

"We rekenen op een betere afzet van Griekse kiwi's"

Het Griekse kiwiseizoen verloopt ondanks de huidige omstandigheden uitstekend. Eén exporteur in het bijzonder kijkt nu al uit naar het volgende seizoen. Na zich vorig seizoen vooral gericht te hebben op een recordoogst is deze exporteur nu van plan om de Thaise markt te betreden. 

"Naar verwachting zal de afzet van Griekse kiwi's beter zijn dan vorig jaar," zegt Christina Manossis, salesmanager bij Zues Kiwi. "Het kiwiseizoen eindigde eind april. Natuurlijk werden we halverwege het seizoen geconfronteerd met onverwachte omstandigheden die tot het einde van het seizoen voortduurden. De oogst in nu voorbij en we rekenen op een betere afzet dan vorig seizoen. Consumenten zijn op zoek naar gezonde fruitsoorten die de afweer versterken en kiwi's zijn hiervoor zeer geschikt. De kiwicategorie presteerde over de hele linie vrij goed."

De productie zal naar verwachting ook volgend seizoen aanhouden. Manossis zegt dat Zeus dan toegang tot de Thaise markt zal proberen te krijgen. "Het seizoen 2019-2020 sloten we af met een oogst van zo'n 6.500 ton kiwi's en dat was meer dan het seizoen daarvoor. Het aankomende seizoen, 2020-2021, verwachten we een recordoogst van zo'n 8.500 ton binnen te halen. Vanuit alle delen van de wereld is er vraag naar kiwi's. We zien echter speciale mogelijkheden op de Thaise markt aangezien deze onlangs open is gegaan voor Griekse kiwi's. Zeus wil deze kans dus aangrijpen door zich volgend jaar vooral op deze markt te richten."

De gevolgen van het coronavirus zijn duidelijk merkbaar in de AGF-sector. Manossis legt uit dat het bedrijf wat aanpassingen heeft moeten maken voor het aankomende druivenseizoen. "Covid-19 beïnvloedt niet alleen ons leven maar ook ons dagelijkse manier van werken. Het team van Zeus werkt aan het creëren van een nieuwe, veilige werkomgeving tijdens het druivenseizoen, dat half september weer van start zal gaan. Nieuwe regels en nieuwe materialen zullen worden ingevoerd om te kunnen beantwoorden aan de geldende veiligheidsvoorschriften en om de gezondheid van onze werknemers te kunnen waarborgen."

“Tot dusver was de aanpak van Griekenland gedurende deze pandemie succesvol. We behoren tot de landen met de minste dodelijke slachtoffers en de besmettingsgraad is hier laag. Dit is te danken aan onze deskundigen en de regering, die al maatregelen heeft getroffen voor het virus zich op grote schaal kon verspreiden. Griekenland is erin geslaagd gedurende twee maanden strenge lockdown-maatregelen na te leven. We zijn daarom optimistisch over de toekomst ondanks het feit dat de economie een dreun heeft gekregen tijdens de lockdown. We denken toch dat we er uiteindelijk positief uit zullen komen," zegt Manossis tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Christina Manossis
Zeus Kiwi SA
Tel: +30 2351 053559
Dir. Line: +30 2351 045395
Mob: +30 697 2822 075
Email: christinam@zeuskiwi.gr  
www.zeuskiwi.gr 

Publicatiedatum: