"Nieuwe smakelijke tomatenspecialiteiten"

Yuksel Seeds is een research- en productiebedrijf in zaden dat werkt aan het verbeteren van hybride groentenrassen, gespecialiseerd in de teelt van tomaten, paprika's, aubergines, komkommers, meloenen en watermeloenen. Het is een dochteronderneming van Yüksel Tohum en de grootste Turkse zaadveredelaar. Het bedrijf is ook al lange tijd actief in Aziatische landen en het huidige doel is om uit te breiden in Europa.

Het bedrijf probeert tegemoet te komen aan de behoeften van telers die meer productieve variëteiten wensen, evenals een grotere efficiëntie in het gebruik van middelen en arbeidskrachten. En dit alles zonder de eisen van de consumenten uit het oog te verliezen, die steeds meer geïnteresseerd zijn in de smaak en de voedselveiligheid van de producten die ze consumeren.


Nieuw geïntroduceerde smaakvolle tomaten
Het bedrijf heeft een breed scala aan specialiteiten in verschillende segmenten, met name Marmandes of roze tomaten. In het eerste geval biedt het bedrijf een uitgebreid assortiment aan variëteiten in verschillende kleuren: Elcoulant F1 bruin, Bocamegra F1 groen, Lachaman F1 rood en, ten slotte, 24 Karat F1 goud.

Dit jaar heeft het het merk Cassarosa gelanceerd, met variëteiten zoals de Leroxy F1.

Wat de G-GG kaliber roze tomaten betreft, biedt het de Kunzita F1 aan, die ideaal is voor diegenen die hun productaanbod willen uitbreiden voor hun Oost-Europese klanten. Het onderscheidt zich door de goede houdbaarheid, de uitstekende opbrengst en de grootte het hele jaar door, naast een zeer goede plaatsing in de vroege beplanting.

Het heeft ook de Sacher F1, een bruine tomaat met een uitstekende balans tussen suikers en zuren, die een leider is geworden in zijn sector, niet alleen bij grote bedrijven en coöperaties in Spanje, maar ook wereldwijd. De nieuwe aanwinst van dit jaar is de Kafetyn F1, die groter is en een goede TY-weerstand heeft.

Alle gepresenteerde rassen zijn ideaal voor supermarkten in Spanje en Oost-Europa. Het is mogelijk om ze het hele jaar door in kassen te telen en zo de bevoorrading te garanderen. Bovendien neemt de vraag naar deze smaakvolle tomatenrassen op alle Europese markten toe.

Elcoulant F1-tomaat

Reeds erkende rassen in Spanje
Het assortiment omvat de pruimtomaat Marcus F1, van een groter kaliber en voor de binnenlandse markt, of de Carmona F1, een pruimtomaat voor de export met een Brix-gehalte van meer dan 7, met een aantrekkelijke, homogene rode kleur en een uitstekende schilkwaliteit. Dit zijn twee van zijn meest erkende variëteiten vandaag de dag, perfect aangepast aan de Spaanse klimatologische omstandigheden. Andere opmerkelijke rassen zijn de losse Farruco F1, voor late aanplantingen, en de Azarbe F1 gladde tomaat, voor vroege transplantaties en korte cycli.

Onderzoekscentrum in het zuidwesten van Almeria
Dit onderzoekscentrum heeft meer dan 8 hectare voor de hydrocultuur en de regeliere teelt van verschillende soorten tomaten, paprika's, komkommers en aubergines. Het idee is om de telers in het gebied te helpen bij het beheer van hun gewassen en om het potentieel van verschillende rassen te laten zien. Het doel is om zich aan te passen aan de klimatologische uitdagingen en de druk van ziekten om te produceren en tegelijkertijd de watervoetafdruk en het gebruik van meststoffen te optimaliseren, en om een geïntegreerde plaagbestrijding uit te voeren om zo de beste kwaliteit en opbrengst te verkrijgen.

Samenvatting van de variëteiten
Leroxy F1 (Cassarosa)
Roze geribbelde tomaat.
Geweldige smaak en diep aroma.
Stevig en zoet vruchtvlees, met een goede zuurgraad.
Multiloculair.
Lange houdbaarheid.


Elcoulant F1
Bruine marmande.
Voor transplantaties tussen augustus en oktober.
Uitstekende balans tussen zoet en zuur.
Lange houdbaarheid.

Bocamegra F1
Groene Raf-achtige marmande.
Stevige schil.
Perfecte balans tussen smaak en aroma.

Lachaman F1
Rode, geribbelde marmande.
Uitstekende houdbaarheid en smaak.

24 Karat F1
Gouden geribbelde tomaat.
Uitstekende houdbaarheid na de oogst.


Voor meer informatie:
Yuksel Semillas S.A.
Avenida Almerimar, 276, Bloque 4,
Portal 2, Bajo B, Ensenada de San Miguel
C.P. 04711 El Ejido, Almería.
Turkije
fabio@yukselseed.com
www.yukselseeds.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven