Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Munckhof kiest nieuwe partner voor de besturing van haar Pluk-O-Trak

Voldoende oogstpersoneel en het inspelen op nieuwe klantvragen. Het zijn de actuele uitdagingen voor bedrijven in de teelt van fruit, noten en olijven. Munckhof Fruit Tech Innovators wil haar afnemers in de toekomst beter en sneller helpen met innovatieve en betrouwbare spuit- en oogsttechnieken. Daarom ging ze afgelopen maand een nieuw partnerschap aan met de ervaren automatiseerder van (mobiele) machines RIWO.

Kennis en ervaring in de automatisering van mobiele machines
"De Pluk-O-Trak van Munckhof is al 50 jaar een veelzijdige oogsthulp die ingezet wordt om snel, efficiënt en ergonomisch fruitsoorten te plukken zoals appels, peren, citrus en kersen. Plukmedewerkers werken vanaf de grond of via de horizontaal en verticaal beweegbare oogstplateaus tot ruim vier meter boomhoogte. Ze leggen het fruit op smalle beweegbare transportbanden waarna het fruit over de kisten wordt verdeeld. Werken met de Pluk-O-Trak levert een arbeidsbesparing op tot 30% en een kwaliteitsverbetering van het fruit door een verlaging van de oogstschade. Munckhof heeft de ambitie om haar Pluk-O-Trak snel verder te ontwikkelen tot een betrouwbare, zelfrijdende oogstmachine die uiteindelijk zeer effectief gerobotiseerde taken kan uitvoeren en automatisch uitgebreide teelt- en oogstinformatie verzamelt. Daarvoor zocht Munckhof een nieuwe automatiseerder met een hoge ontwikkelcapaciteit en een uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied. Een partner met een klantenbestand in de agribusiness die met gelijkwaardige ontwikkelingen bezig is. Munckhof wil zo meeprofiteren van de snelle huidige ontwikkeling in automatisering, robotisering, navigatie en cameratechnieken", aldus Munckhof.

Nieuwe partner voor snelle en betrouwbare ontwikkeling Pluk-O-Trak
"RIWO is specialist in het automatiseren en robotiseren van (rijdende) machines en industriële productieprocessen voor bedrijven als Trioliet, Sieplo, Vredo en Emsflower", zegt Munckhof. "RIWO heeft 70 medewerkers in dienst en daarmee een hoge ontwikkelcapaciteit. De nieuwe samenwerking met RIWO is voor Munckhof en haar afnemers een belangrijke stap. Afgelopen tijd ontwikkelden de twee bedrijven al de volledig vernieuwde besturing en software voor de Pluk-O-Trak. RIWO maakt gebruik van degelijke West-Europese besturings-componenten en verhoogt daarmee de betrouwbaarheid en het serviceniveau van de Pluk-O-Trak. De Pluk-O-Trak is door RIWO uitgevoerd met een slimme variabel instelbare recht-rij-regeling die zelfs bij scheve bomen of op hellingen automatisch door het midden blijft navigeren. Handig als er van één kant gesnoeid wordt. De bediening van de machine is verder vereenvoudigd door robuuste drukknoppen en een joystick zodat iedereen de machine kan bedienen. De nieuwe besturing, is uitvoerig getest onder alle omstandigheden en leverbaar voor het oogstseizoen 2020." 

Degelijkheid Pluk-O-Trak behouden blijven
Hoewel Munckhof de snelle ontwikkelingen van de Pluk-O-Trak belangrijk vindt, blijft de betrouwbaarheid en degelijkheid van de oogsthulp voorop staan. "De Pluk-O-Trak staat bekend om haar lange levensduur, de gegarandeerde levering van onderdelen en de hoge restwaarde. Die eigenschappen moeten ook voor de toekomstige Pluk-O-Trak gegarandeerd blijven", besluit het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Munckhof Fruit Tech Innovators
Venrayseweg 126 C
5961 AJ Horst 
Tel. +31 77 398 1001
info@munckhof.org   
www.munckhof.org    

Publicatiedatum: