Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs is stabiel maar laag vooral door trage exportmarkt

"De Chinese marktvraag naar diepvriesgroenten is snel toegenomen"

Chinezen hebben de afgelopen weken hun eetgewoonten moeten veranderen omdat veel restauranten hun deuren tijdelijk hebben gesloten als reactie op de uitbraak van COVID-19. Mensen moeten nu thuis eten en hun eigen eten klaarmaken. Als gevolg van deze veranderingen is ook het winkelpatroon van de Chinezen veranderd. Mensen besteden meer aandacht aan gezonde voeding en aan de houdbaarheid van producten.


De Chinese fabriek (links) en diepvries gemberpuree (rechts)

Diepvriesknoflook en diepvriesgember
"We voorspellen een snelle groei van de wereldwijde marktvraag naar diepvriesproducten. Veel mensen zijn thuis geïsoleerd tijdens deze COVID-19 pandemie en hebben geen mogelijkheid om uit eten te gaan. Zodra de crisis voorbij is, zullen de mensen weer gaan winkelen en zal de reguliere marktvraag weer toenemen. De huidige marktprijs is vrij stabiel. De prijs is echter ook vrij laag. Dit komt omdat de overzeese vraag is afgenomen. De exportmarkt is traag en enigszins chaotisch, wat resulteert in een lage prijs. We verkopen meer dan 30 soorten diepvriesgroenten en -fruit. Diepvriesknoflook en diepvriesgember is vrij populair op de overzeese markten. De vraag op de binnenlandse markt richt zich op diepgevroren bloemkool, broccoli, doperwten, maïs en gemengde groenten. Wij kunnen diepvriesgroenten produceren volgens de eisen die de klant stelt aan grootte en variëteit.


Diepvries gemberblokjes

Aan het woord is Xu Chuangang van Rizhao Green Extension Food: "Ons bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van diepvriesfruit en -groenten. We leveren meestal aan overzeese markten, maar tijdens deze pandemie leveren we ook aan de binnenlandse markt met diepvriesgroenten en -fruit. De Chinese tuinbouwsector levert normaal gesproken grote hoeveelheden verse groenten en fruit rond deze tijd van het jaar, maar dit jaar heeft het uitbreken van de COVID-19 pandemie het consumptiepatroon veranderd. We zien een groeiend aantal orders voor diepvriesproducten. Dit komt niet alleen omdat deze producten lang houdbaar zijn, maar ook omdat ze gemakkelijk thuis te bereiden zijn. De bereiding van diepvriesproducten vergt minder inspanning dan de bereiding van verse producten."


Diepvries knoflookteentjes

Export met 10% gedaald
"De markt is de afgelopen weken enigszins traag en chaotisch geweest. We hebben de activiteiten relatief vroeg hervat en we hebben geprofiteerd van de groeiende marktvraag naar diepvriesproducten, maar de exportmarkt ziet er niet goed uit. Onze export is gedaald. Dit komt vooral doordat Chinese bedrijven eerder dit seizoen na het Chinese Lentefestival [25 januari, 2020] tijdelijk zijn gesloten en deze periode van inactiviteit werd verlengd door het uitbreken van COVID-19. Zoals iedereen weet, is dit later veranderd in een pandemie, die de wereldwijde markt beïnvloedde. Er is nog steeds vraag vanuit de overzeese markten, hoewel de pandemie gevolgen heeft voor de algemene verkoop, maar de marktvraag naar diepvriesgroenten en -fruit zal altijd blijven bestaan."


Diepvries uienblokjes

"We hebben onlangs onze producten geëxporteerd naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De Verenigde Staten hebben echter tijdelijk een einde gemaakt aan de bestellingen omdat de COVID-19-pandemie haar tol eist. Het is onduidelijk wanneer de situatie zal verbeteren. Wat de distributie betreft, heeft de binnenlandse distributie zich hersteld, maar de overzeese distributie heeft nog steeds te lijden onder tragere processen in overzeese havens. De producten zijn soms vertraagd, maar we zijn nog steeds in staat om onze producten op hun bestemming te leveren. Ons totale export is met 10% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het is nog steeds moeilijk te zeggen hoe de situatie zich zal ontwikkelen, omdat zoveel landen nu worstelen met de COVID-19 pandemie," besluit Chuangang.

Voor meer informatie:
Xu Chuangang (Ross)
Rizhao Green Extension Food Co., Ltd.
+86 18613627219
18613627219@vip.163.com 

Publicatiedatum: