Peter de Blaeij, De Blaeij

"De coronacrisis boost de fruit- en groentenhandel"

Tholen – Nadat de prijzen van asperges in de afgelopen week flink gestegen zijn, zijn de prijzen momenteel weer redelijk stabiel. “Maandag waren de prijzen iets gezakt, maar vandaag zijn ze weer wat duurder”, vertelt Peter de Blaeij van de gelijknamige groothandel. “In de week voor Pasen liggen de prijzen van asperges traditioneel aan de hoge kant en zeker nu het zonnetje schijnt worden de asperges aan hoge prijzen verkocht, ondanks dat de horeca is weggevallen.”


Peter de Blaeij, Wendy, Leo de Blaeij en Perry Verstraeten

“Tijdens de start van het aspergeseizoen was de aanvoer iets minder vanwege de koude temperaturen. Tot nu toe hebben we geen aanvoerproblemen doordat de telers te weinig arbeidskrachten hadden. Toch horen we hier en daar wel dat er problemen zijn. Tot nu loopt alles wel, maar er kan nog van alles gebeuren”, aldus De Blaeij.

“Niet alleen de asperges doen het goed, maar eigenlijk is de vraag naar alle producten boven verwachting. Er is veel handel en we mogen zeker niet klagen. We leveren voornamelijk aan winkeliers en markthandelaren. Vooral de winkeliers draaien dubbele omzet en de marktkramers zijn zeer inventief en vinden wel een manier om de handel door te laten gaan”, zegt Peter.

In deze tijden ziet Peter hoeveel mensen er eigenlijk buiten de deur eten. “Mensen moeten nu verplicht thuis eten, waardoor onze klanten dubbele omzetten draaien. Schoolfruit lopen we nu mis, maar in de fruitwinkels wordt juist meer fruit verkocht. Deze situatie is toch wel een boost voor de fruit- en groentehandel. Het ziet er naar uit dat we een topseizoen krijgen. De vraag is duidelijk aanwezig en als het mooie weer aanhoudt kunnen we alleen maar positief blijven.”

Voor meer informatie:
Peter de Blaeij
De Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (België)
+31(0)115-613234
info@deblaeij.nl      
www.deblaeij.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven