Directe verkoop van asperges is booming business

"Telers doen de zaak van hun leven met hun boerderijwinkels"

De asperges waren in de afgelopen weken her zorgenkindje van de Duitse groenten- en fruitsector. Men betwijfelde of er genoeg seizoensarbeiders ter beschikking zouden staan om de edele groente van de akkers te halen. Eind afgelopen week ging de oogst nu echt goed van start - tot nu toe ziet het er goed uit op de markt, vertelt een waarnemer.

"De teler doen de zaken van hun leven in hun boerderijwinkels. Asperges 28+ kosten rond de 13 euro, en van de beste topkwaliteit tot maximaal 25 euro per kg", luidt het. Er zijn momenteel maar weinig asperges in de groothandel beschikbaar en het aanbod dat beschikbaar is, raakt snel uitverkocht. "Dat is geen wonder aangezien de directe verkoop zich momenteel als bijzonder lucratief bewijst."

Het goede weer van de afgelopen dagen heeft zeker invloed gehad op de marktsituatie. Er zijn nu grotere hoeveelheden beschikbaar en de prijzen dalen langzaam weer. "Kwalitatief schijnen de asperges zeer goed te zijn."

Een tendens voor de lange termijn is nog niet te zien, daarvoor zijn er teveel factoren die meespelen: "De komst van een bepaald aantal seizoensarbeiders is weliswaar inmiddels geregeld, maar of dit voldoende zal zijn, blijft afwachten. De coronacrisis is een extra aspect dat het seizoen beïnvloedt, zowel met betrekking tot de oogst alsook met betrekking tot de afzet. We zullen pas in juni werkelijk kunnen zeggen hoe het gelopen is."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven