BelOrta verkoopt eerste frambozen van 2020

Deze ochtend werden bij BelOrta de eerste frambozen van het nieuwe commerciële seizoen  verkocht. Deze frambozen waren van de variëteit Kwanza. Deze eerste frambozen van 2020 zijn aangevoerd door producent De Koning en ze werden aangekocht door koper Ann De Rijck.

Areaal blijft stabiel  bij BelOrta
Ten opzichte van 2019 blijft het areaal van frambozen bij BelOrta gelijk in 2020. De voornaamste variëteit bij BelOrta is en blijft “Kwanza”. De grootste troeven van Kwanza zijn onder andere een stevige rode vrucht, een langere beschikbaarheid en een goed uitstalleven. Hierdoor is deze framboos ook geschikt voor verre export.

Dit jaar verwacht BelOrta een productie van circa 1,2 miljoen kg in alle variëteiten van frambozen, die allemaal onder bescherming geteeld worden. "In overleg met de commerciële dienst kunnen de frambozen ook in alle alternatieve verpakkingen geoogst worden. Dankzij eigen inpakfaciliteiten kan ook flexibel ingespeeld worden op vragen naar gesloten verpakkingen met deksel of topseal."

Beschikbaarheid tot en met de feestdagen
Enkele jaren geleden was zachtfruit met Belgische origine maar gedurende enkele maanden beschikbaar. Afgelopen decennium is die periode door innovatieve teelttechnieken en nieuwe rassen verlengd.

BelOrta onderzoekt ook de mogelijkheid om nog vroeger te beginnen met frambozen van eigen bodem (door onder andere met belichting te werken). Zo werden de allereerste frambozen onder belichting reeds op 22 januari aangeleverd door PCFruit.

Voor meer informatie:
BelOrta
Divisie Borgloon
Tel: +32 (0)12 670 210
Divisie Zellik
Tel: +32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven