Medio mei komt het product in Europa aan

Oogst gele Jingoldkiwi in Chili en Argentinië van start gegaan

Het verkoopseizoen van de Italiaanse kiwi is afgelopen en Jingold richt zich nu zijn aandacht op Zuid-Amerika, waar de oogst van gele kiwi in Chili en Argentinië afgelopen week is begonnen. Men verwacht een goede oogst van gele kiwi’s met stevig vruchtvlees en van gemiddelde grootte. De eerste volumes zullen naar verwachting al in de eerste helft van mei in Europa aankomen, iets eerder dan vorig seizoen.Het Chileense Kiwi-comité verwacht dat de export van de Jingold gele kiwi's ongeveer 3.500 ton zal bedragen, een lichte stijging ten opzichte van het vorige seizoen.

Dankzij deze kiwiteelt op het zuidelijk halfrond zorgt Jingold voor continuïteit voor met name de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse markt, waar het merk het hele jaar door in de winkelschappen te vinden is.

Jingolds team: Federico Milanese, Patrizio Neri, Alessandro Fornari, Moreno Armuzzi

Alessandro Fornari, algemeen directeur van Jingold: "Met betrekking tot de noodsituatie in verband met de Covid-19 houden we goed contact met onze Chileense en Argentijnse partners. Hoewel er in Chili een groeiende bezorgdheid bestaat over het mogelijke tekort aan mankracht, zijn de activiteiten op dit moment gegarandeerd. Al onze medewerkers nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om de gezondheid en de veiligheid te waarborgen en hen tegelijkertijd in staat te stellen hun werkzaamheden uit te voeren. Ons doel is om dezelfde product- en servicenormen te blijven garanderen als altijd."Vorige week hebben Jingold, Agrintesa, Alfrut, Consorzio Frutteto, La Buona Frutta en Perugini Frutta, besloten om 100.000 euro te doneren aan de lokale gezondheidseenheid in Romagna voor de aankoop van apparatuur en instrumenten. De beslissing komt voort uit de wens om het werk van het verplegend personeel zo veel mogelijk te vergemakkelijken, in hun dagelijkse inspanning om de coronanoodsituatie te bestrijden.

Voor meer informatie:
Jingold SpA
Via Turati 650
47522 Cesena (FC)
Italië
+39 0547 317476
www.jingold.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven