Hortiblue vanuit Venlo actief in verpakken en distributie van zachtfruit

"In afronding van het tweede overzeese seizoen, waarin we ruim 6.000 ton blauwe bessen hebben verpakt"

Tholen - In september 2018 werd Hortiblue opgericht als dochteronderneming van Euroberry Sevilla. "We zijn in eerste instantie gestart om voor Hortifrut Chili, marktleider in het leveren van blauwe bessen en ander zachtfruit vanuit Zuid-Amerika, de producten te verpakken en distribueren voor de Noord-Europese markt. We zijn nu in afronding van ons tweede seizoen, waarin we ruim 6.000 ton bessen in verschillende variaties hebben verwerkt in ons pakstation in Venlo", vertelt directeur Timo Elbers.

"We zien de ontwikkeling dat er steeds minder voorverpakt en steeds meer in bulk verscheept wordt richting Europa. Het voordeel voor de opdrachtgevers is dat men pas op het laatste moment de bessen verpakt, waardoor er altijd goede kwaliteit en in het juiste formaat kan worden geleverd en er geen onnodige kosten worden gemaakt voor sorteren en ompakken", aldus Timo. "Met name voor de Duitse retailmarkt met korte doorlooptijden en wisselende programma’s blijkt dit de manier om in de hele keten zo efficiënt en dus goedkoop mogelijk te werken."Vijf verpakkingslijnen
In het eerste jaar is Hortiblue al IFS, BRC en SKAL gecertificeerd, terwijl de hele operatie vanaf nul is opgezet. "We hebben flink geïnvesteerd in vijf verpakkingslijnen, met de nieuwste sorteermachines gebaseerd op camera technologie, heatseal en labeling equipment. Mede dankzij ons machinepark kunnen we fruit in alle klassen en maten uitsorteren en in de gevraagde formaten leveren, van punnets tot buckets met alle gewenste labels. Ook is geïnvesteerd in een ERP-systeem waarin het fruit wordt geregistreerd en onze klanten zicht hebben in de actuele voorraad en kwaliteit", vertelt Timo Elbers.

"We zijn heel trots hoe snel we onze activiteiten hebben opgezet en hoe goed het afgelopen seizoen  is verlopen. We hebben een sterk, jong en flexibel team met veel AGF ervaring opgebouwd werkten in de piekperiode met ruim 120 mensen. Onze kracht en toegevoegde waarde is om de balans te vinden tussen het optimaliseren van het resultaat voor de telers en het waarborgen van de kwaliteit voor de retailers en eindconsumenten. Hierbij is een goede planning en korte relatie met de telers en verkooporganisatie essentieel.  Niet voor niets is onze slogan: We take care of your fruit!"

Hortiblue is gevestigd in het voormalige pand van Staay op Fresh Park Venlo. "De centrale ligging voor de Noord-Europese markt en de nabijheid van de grote Duitse retailketens is een groot pluspunt. We hebben inmiddels een uitstekend gekoeld distributie netwerk over geheel Europa en ver daarbuiten met onze  transporteurs. De verwachting is dan ook dat we de komende jaren nog verder zullen groeien", aldus de directeur.

Diensten voor derden
Hortiblue is opgezet als een zelfstandig bedrijf dat de mogelijkheid heeft haar diensten ook aan te bieden aan derden. De komende maanden is er nog capaciteit om naast de blauwe bessen van de Spaanse partner ook fruit (al dan niet gekoeld) op te slaan en te verpakken voor Nederlandse telers of handelaren. Naast zacht fruit heeft Hortiblue ook mogelijkheden voor ander fruit als aardbeien, kersen en druiven. 

Voor meer informatie:
Timo Elbers
Hortiblue
Venraysweg 136-A
5928 RH Venlo
Mob: 0651690937 
telbers@hortibluelogistics.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven