Philip van Geest (VGI): Goede vraag vanuit Verenigd Koninkrijk naar vollegrondsgroenten

"Prijs glasgroenten hard onderuit na 'run' bij supermarkten laatste twee weken"

Tholen - De laatste handelsdagen zijn de prijzen van glasgroenten als paprika, tomaten, aubergines en komkommers hard onderuit gegaan. "Voor komkommers werd gisteren 0,01 per stuk genoteerd aan de klokken", vertelt Philip van Geest van Van Geest International. "Oorzaak vormen de - gedeeltelijke - lockdowns in Europa en de zwaar teruggeschroefde orders van de grootwinkelbedrijven.

"Deze orders waren twee weken lang enorm groot, maar vooral in Duitsland vallen deze de laatste dagen zwaar tegen. Het Verenigd Koninkrijk trekt op dit moment wel erg aan vollegrondsgroenten zoals kool, uien, peen en broccoli", vertelt Philip. "Logisch ook, daar veel van deze groenten langer houdbaar zijn en dus voor de beruchte hamsteraars een prima koop kunnen zijn."

"In de daghandel zie je nu heel goed, dat de bedrijven die restaurants en gastronomie leveren vrijwel niets bestellen. De groothandelsmarkten doen het dan beter, maar ook daar ligt een rustigere periode in het verschiet. Veel bedrijven kijken naar alternatieven zoals uitleveren, groentedozen etcetera", vertelt de exporteur.

"Verder is het zaak om als handelsbedrijf nu niet alleen op de kosten te letten. Denk aan het anders indelen van arbeid, thuiswerken en het wel/niet inzetten van ZZP'ers. Maar ook is het zaak je debiteurenbeheer ernstig in de gaten houden. De klappen kunnen daar over een paar maanden vallen, ook al zou de handel hersteld zijn in die tijd", besluit Philip.

Voor meer informatie:
Philip van Geest
Van Geest International
Tel: 0174-514300
pvg@vgibv.nl
www.vgibv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven