Bas Huijser verkoopt na aflopen contract ook in laatste weken nog kropsla

"Na oproep op sociale media gaan er toch nog wel wat partijtjes weg"

Tholen - Het is niet de eerste teler die een foto de wereld in slingerde van een kas vol verse kropsla in dit geval en het zal ook niet de laatste zijn met de coronaproblemen deze dagen. Bas Huijser, bloemkool- en kropslateler bij Tuinbouwbedrijf Huijser, deelde afgelopen vrijdag een foto van verse kroppen sla en daarna begon het zowaar toch nog enigszins te lopen.

Foto rechts: Bas in betere tijden, al was het in 2018, toen de foto gemaakt werd, erg droog.

Laatste weken kropsla doorkomen
Zaterdag kwam er al een handelaar die een aantal supermarkten rechtstreeks belevert, andere mensen namen ook wat kleine partijtjes af de afgelopen dagen en straks komt er ook nog iemand kijken", vertelt Bas. Tot vorige week leverde hij kropsla op contract aan Scandinavië, maar die afspraken liepen vorige week af.

"Normaal loopt het daarna nog wel een aantal weken door tot eind maart, maar nu er opeens overal aanbod is, lukt het niet om ook de laatste vijftigduizend kroppen die ik nog heb zomaar af te zetten", legt Bas uit. 

Opgepikt na social media post
Uit de kas van zo'n zevenduizend vierkante meter zullen de komende drie weken nog de laatste kroppen verkocht moeten worden. Ook via Rechtstreex, een verkoopplatform dat bouwt aan een alternatieve lokale voedselketen. De kroppen van Huijser worden er vanaf vanmiddag te koop aangeboden. "Ik ga dus in ieder geval nog een deel van mijn sla wel verkopen", toont Bas zich optimistisch.

Bloemkool Huijser laat nog even op zich wachten
De bloemkool die hij teelt, laat nog tot eind mei op zich wachten. "Rond 20 mei verwacht ik te kunnen leveren. Ik heb al even gebeld met mijn afnemers en die verwachten dat het tegen die tijd geen probleem gaat zijn de bloemkool te verkopen. Maar mocht ik nu al in productie zijn geweest, dan was het een ander verhaal geweest. De logistiek is, voor wat ik hoor, het grootste probleem."

Overigens ook uit Spanje, waar normaal nu nog veel bloemkool vandaan komt. "Dat stropt logistiek ook nu begreep ik van een collega met winterbloemkool. Dus worden kolen binnenlands goed verkocht."

Voor meer informatie:
Tuinbouwbedrijf Huijser
www.agrohuijser.nl
info@agrohuijser.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.