Koning Filip neemt eerste Hoogstraten aardbeien in ontvangst

Op woensdag 25 maart geeft Coöperatie Hoogstraten het officiële startschot voor het nieuwe seizoen met een feestelijke seizoensopening, maar speciaal voor het Koningshuis werd er vandaag al 1 kist aardbeien overhandigd aan Zijne Majesteit de Koning door het Hertogelijk Genootschap de “Ghesellen van de Aardbei” van Hoogstraten.


Koning Filip en de Ghesellen van de Aardbei

"Dit kleurrijke gezelschap bestaat al meer dan 40 jaar. Het zijn allemaal heren die zich met hart en ziel inzetten voor de promotie van de aardbeien van Hoogstraten", aldus Coöperatie Hoogstraten. "Telers, voormalig directeuren van het Proefcentrum, Coöperatie Hoogstraten, de Land- en tuinbouwschool, een kunstenaar, drukker-uitgever, een beiaardier, Toerisme Noorderkempen en Toerisme provincie Antwerpen en Vlaams Brabant."

Elk jaar bieden zij de eerste aardbeien van het nieuwe teeltseizoen aan de koning aan. Vier jaar achtereen worden deze hoffelijk in ontvangst genomen door een afgevaardigde, maar dit jaar is speciaal. Koning Filip zelf staat de Ghesellen te woord en proeft de eerste Hoogstraten aardbeien van het seizoen. Speciaal voor Koning Filip hebben zij een doos Hoogstraten Gold aardbeien meegenomen. Ze zijn deze ochtend vers geplukt door teler Frank Boeren. Zoals de traditie voorschrijft, zet de koning zijn handtekening in het boek van de Ghesellen en zo is het eerste deel van het begin van het aardbeienseizoen 2020 volbracht.

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 (Kluis Z.1 - 1050)
2320 Hoogstraten, België
+32 33 40 02 11
sales@hoogstraten.eu   
www.hoogstraten.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven