Adercarta

Pura Natura: ademende groenten- en fruitverpakking is ook recyclebaar en composteerbaar

Adercarta was voor het eerst aanwezig op de Fruit Logistica om ‘Pura Natura’ te presenteren. Dit is een groenten- en fruitverpakking die bestand is tegen vocht en ook recyclebaar, composteerbaar en doorzichtig. Het wordt geproduceerd in Italië en het won al in 2018 de Packaging Oscar in de categorie Over All.

Luca Zurleni, sales manager van Adercarta: "Gezien de nieuwe regelgeving die plastic zakken voor losse producten afschaft, hebben we een nieuwe duurzame oplossing ontwikkeld voor zowel de consument als de retailer. Het is een uitstekend alternatief, niet alleen voor plastic, maar ook voor bioplastic, om het milieu te beschermen en voedsel te bewaren. Door gebruik te maken van een eenvoudig en natuurlijk materiaal zoals papier (plantaardige vezels en water), zorgt Pura Natura ervoor dat groenten en fruit kunnen ademen, waardoor condensatie en schimmelproblemen worden voorkomen.”

De Adercarta-stand op de Fruit Logistica 2020

Doorzichtige papieren verpakking
"Het feit dat het papier doorzichtig is, maakt het uniek qua ontwerp en voldoet aan de distributieverwachtingen, omdat het consumenten en kassiers in staat stelt de inhoud te verifiëren. Bovendien zijn de zakken uitzonderlijk licht en bestand tegen vocht en gewicht (tot 2 kg)."

Ook kan de grafische vormgeving van Pura Natura-verpakking worden gepersonaliseerd met milieuvriendelijke waterinkt. Ze kunnen worden gerecycled als papier en als ze vuil zijn, kunnen ze worden weggegooid met het organisch afval. Pura Natura verpakking zijn verkrijgbaar in een 500 of 1000-delige dispenser, los of gebonden met een groententouw. Specifieke kartonnen standaards maken het assortiment voor de retail compleet.   

Voedselveiligheid
Pura Natura is gemaakt van speciaal gekalanderd semi-transparant zuiver cellulosepapier dat gecertificeerd is voor Food Contact. Verpakkingen voldoen aan de strengste food- en HACCP-regelgeving en zijn gemaakt van een laag dikke papiersoorten die volledig zijn gemaakt van lange vezels die FSC-gecertificeerd zijn. Daarnaast ondergaat het papier een vochtbestendige behandeling (<0,4%) met epichlorydrin hars.

Voor meer informatie:
Luca Zurleni
Adercarta Spa
via Marzaghette,3
25030 Adro (Brescia)
Italië
+39 030 7356054
lucazurleni@adercarta.it / info@adercarta.it
www.adercarta.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven