Belangrijk bij de stijgende vraag naar pruimen is dat de consument er van uit kan gaan dat het fruit bij aankoop smaakvol en rijp is. Daarom lanceert Exsa Europe een nieuw concept: ready to eat pruimen. Om dit te kunnen realiseren, heeft het bedrijf een unieke rijpcel ontwikkeld die het rijpingsproces van de pruimen gecontroleerd kan versnellen.
"Door een combinatie van de perfecte smaak, juiste rijpheid en eigentijdse presentatie heeft de consument uiteindelijk met de ready to eat pruimen van Exsa Europe perfect rijp fruit. Alsof je het zelf op het juiste moment van de boom plukt", vertelt Noud van den Broek.
"Vaak zijn pruimen na aankoop nog te hard om te eten. Exsa Europe brengt hier verandering in met een unieke rijpcel die zorgt dat haar pruimen ‘ready to eat’ zijn. Samen met de QC partner en de rijpspecialisten van Nijssen is de rijpcel ontworpen. De luchtvochtigheid en temperatuur kunnen op maat worden ingesteld om zo het rijpingsproces gecontroleerd te versnellen. Dit optimaliseert de smaak en zorgt ervoor dat de pruimen eetrijp zijn als ze gekoeld in de winkels liggen", vertelt Noud.
De pruimen van Exsa Europe komen uit Zuid-Afrika en worden na aankomst in Nederland op kwaliteit en rijpheid beoordeeld. Hierna worden ze de rijpcel ingereden voor het rijpingsproces. Voor verzending wordt nogmaals de kwaliteit en de rijpheid gemeten.
Dit proces zorgt ervoor dat de pruimen allemaal met de juiste rijpheid geleverd kunnen worden van medio december tot en met mei (verpakkingen; 2,5 kilo gelegd in Exsa R2E doos of 4 stuks op schaal, verkrijgbaar in de maten A tot AAA). Exsa Europe biedt een divers aanbod aan variëteiten van pruimen en pluots. Pluot is een natuurlijke kruising tussen een PLUm en een apricOT.
Voor meer informatie:
Noud van den Broek
Exsa Europe
Tel: +31 (0) 88 – 735 00 04
noud.vandenbroek@exsaeurope.com
www.exsaeurope.com