Nicole Freid, HAK

“Onze voorraadkast is voorbereid op hamstergedrag”

Tholen – Er heerst enige paniek deze week nu het Coronavirus bij meer mensen in Europa wordt vastgesteld. In een aantal Noord-Italiaanse dorpen, maar ook in andere Europese landen worden er steeds meer gevallen geteld. Als reactie op het stijgende aantal besmettingen slaan sommige regio’s aan het hamsteren. In Italië zijn de schappen van sommige supermarkten leeg.

Favoriete AGF in de lange bewaring zijn natuurlijk de groenten in blik en glas. Die zijn immers voor langere tijd houdbaar. Bij HAK beginnen ze al langzaam te merken dat de vraag naar groenten in pot begint toe te nemen. “We krijgen de laatste dagen meer bestellingen binnen van onze klanten en we verwachten dat de komende tijd deze vraag gaat stijgen,” vertelt Nicole Freid, van HAK. Het bedrijf uit Giessen levert aan de Nederlandse, Belgische en Duitse markt maar ziet nu nog geen grote verschillen tussen de afzetmarkten.

Toch heeft men bij HAK geen schrik dat ze straks door de voorraad heen is. “We zitten momenteel tussen de Hollandse seizoenen in en dat is een periode dat de eigen voorraadkast in de fabriek goed gevuld is. We kunnen daarbij nog maanden vooruit als er een verhoogde vraag op de markt ontstaat. Ook in de logistiek kunnen we als het noodzakelijk is opschalen zodat de expeditie geen bottleneck wordt. Op de lange termijn, na een periode dat mensen aan het hamsteren zijn geslagen, kan het zelfs een positief effect hebben op onze afzet. We zien namelijk dat als de keukenkastjes vol zitten met potgroenten er ook meer van gegeten wordt door de mensen.”

Voor meer informatie:
HAK
Hendrik Cornelis Hakstraat 1
4283 ZG Giessen
Tel: +31 (0)183 44 65 00
info@hak.nl
www.hak.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven