BelOrta veilt eerste groene paprika’s van 2020

Bij BelOrta werden vanmorgen de eerste groene paprika’s van 2020 geveild. De paprika’s die aangekocht zijn door Fruithandel Roelandt werden aangeleverd door producent Lentsche Heyde. De primeurkoop van de groene paprika kondigt de komst van de rode, gele en oranje paprika’s van eigen bodem aan. De gele en rode variant zullen vanaf week 11 beschikbaar zijn.

Didier Algoet (Lentsche Heyde) & Manu Roelandt (Fruithandel Roelandt) 

Lichte stijging areaal paprikavariëteiten 
Bij BelOrta werd in 2019 bij benadering 2.000.000 kg groene paprika’s aangeleverd. Het areaal van groene en gele paprika bij BelOrta blijft gelijk, het areaal van de rode paprika daarentegen is met 9% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Paprika blijft dus een van de topproducten van BelOrta. Paprika is dan ook een populair en veelzijdig product en wordt niet alleen in Vlaamse klassiekers en de mediterrane keuken verwerkt. Ze worden onder andere verwerkt in salades, soepen, sauzen en wokgerechten. Ook gegrild in de oven of op de barbecue worden ze gesmaakt.

Keuze in overvloed in BelOrta paprika-assortiment
BelOrta biedt niet alleen de standaardvarianten van paprika’s (groen, geel, rood en oranje), maar ook allerhande specialiteiten aan. Hiertoe behoren onder andere de zoete puntpaprika en de babypaprika, de ideale snackgroente. In het aanbod zitten ook pikante pepervariëteiten, zoals de Jalapeño, Piccantina en Habanero. Het aanbod van biologisch geteelde paprika’s van BelOrta zal over een paar weken beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx                                                       
BelOrta
+32 (0)15 565 316
bruno.vuerinckx@belorta.be 
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven