Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse aspergeoogst gestart

Het seizoen 2019 was één van de slechtste voor de groene asperges. Het slechte weer leidde tot een vertraging van de oogst, lage productie en prijzen die niet in lijn waren met de verwachtingen.

Het oogsten van de asperges voor het huidige seizoen is eind januari van start gegaan en dankzij de milde temperaturen die momenteel in Italië worden gemeten, is de kwaliteit uitzonderlijk.

“Door deze situatie wordt de sector gedwongen om na te denken over de toekomst van groene asperges. Slechts een aantal telers hebben daadwerkelijk de intentie om nieuwe gewassen te planten. De afgelopen jaren is het aantal hectares met groene asperges in Italië gegroeid, waardoor het moeilijk is om de gewassen later in het seizoen te plaatsen”, zegt Giancarlo Benella, verkoopmanager bij de Italiaanse coöperatie C.O.P.A. Soc. Coop.

Vanwege de complexe situatie op verschillende niveaus heeft de coöperatie een ontwikkelingsplan opgesteld die zich richten op subsidies voor het opzetten van nieuwe aspergebedden. Deze oplossing is bedoeld voor degenen die de voorkeur geven aan de vroege gewassen die worden geteeld in kassen en in tunnels.

Vooruitzichten voor 2020
De coöperatie heeft als doel de groene asperges te promoten die door haar leden worden geteeld. De nadruk hierbij ligt op de hoge kwaliteit en de toegevoegde waarde komt voort uit het feit dat de asperges worden geteeld rond Maremma Laziale.

“Dit is de reden waarom we het proces zijn gestart in de hoop het Asparago Verde di Canino IGP-merk te verkrijgen in samenwerking met ARSIAL-Regione Lazio. We definiëren de specificaties omdat we de bijzonderheden van het lokale gewas identificeren. Dit jaar zijn we ook begonnen met de procedure om de Zero Residue-certificering te verkrijgen om te voldoen aan de toenemende eisen van de klanten”, zegt Sergio Marcoaldi, technisch manager en agronoom.

Sergio Marcoaldi (technisch manager en agronoom), Ernesto Bagioni (directeur), Giancarlo Benello (verkoopmanager) en Fabio Fracassi (magazijnmanager) van C.O.P.A.

“We tonen onze eerste seizoensasperges. Onze vroege gewassen wordt geteeld in polytunnels, verwarmd met warm water van geothermische oorsprong. Fruit Logistica is de perfecte gelegenheid om nieuwe handelsrelaties aan te gaan, maar het is ook een moment om onze historische klanten te ontmoeten en het komende lente-zomerseizoen in de kaart te spelen,”, zegt directeur Ernesto Baglioni.

De collectieve stand van ARSIAL-Regione Lazio had tal van initiatieven georganiseerd met een uitstekende chef-kok die tijdens de beurs kookte met alle gewassen die uit Lazio komen.

Soc. Agr. C.O.P.A. maakte deel uit van de collectieve stand. De omvang van de stand werd dit jaar verdubbeld na de grote belangstelling van vorig jaar.

Voor meer informatie:
Società Agricola C.O.P.A. soc. coop.
Via Pietro Nenni snc
01011 Canino (VT)
Tel.: +39 0761 438207
Fax: +39 0761 437458
Email: info@copacanino.it
Web: www.copacanino.it 

 

Publicatiedatum: