Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe tomatenrassen gepresenteerd op Fruit Logistica

Tijdens Fruit Logistica zal TomaTech de middelgrote cocktailtomatenrassen Savorino en Flavortom presenteren. Deze nieuwe rassen maken onderdeel uit van de Harmony-serie, die bestaat uit zes premium tomatenrassen. "Ieder ras biedt een unieke smaakervaring omdat ieder Harmony-merk zijn eigen kenmerkende kleur, textuur, vorm en aroma heeft," legt het team van TomaTech uit. 

Volgens het bedrijf bieden deze tomatenrassen de oplossing voor een probleem waar consumenten en retailers al tientallen jaren last van hebben en dat telers en veredelaars tot nu niet op konden lossen.

Consumenten zijn vaak teleurgesteld in het huidige aanbod aan cocktailtrostomaten omdat deze vaak een weinig aromatische, waterige smaak en een wat melige textuur hebben. Zelfs de meest verkochte rassen bieden geen garantie voor een consistente smaak, kleuring, aroma en textuur," zegt Ofer Ben Zvi, directeur van TomaTech. 

"Wij hebben onze brede kennis en ervaring op het gebied van de veredeling van cherrytomaten gebruikt om deze twee middelgrote rassen cocktailtomaten te ontwikkelen die met hun consistente smaak, uniforme maten, goede aroma, hoge brix en productiviteit de verwachtingen van zowel klanten als consumenten zullen overtreffen."

 

Savorino
Savorino is een felrode, ronde cocktailtomaat met een gewicht van 70g. Deze sappige tomaat heeft een brix van 7%. "Uit onderzoek is gebleken dat consumenten dol zijn op de zoete, kruidige smaak, de kenmerkende 'bite' en het aantrekkelijke fruitige en zoete aroma van dit ras. 

Met haar dunne schil en stevige vruchtvlees is deze tomaat veelzijdig te gebruiken in de keuken. Deze tomaat doet het verrassend goed in zowel salades als soepen."

FlavorTom


FlavorTom is een iets grotere cocktailtomaat van 80-100g en heeft een uniforme, dieprode kleur en brix van 6-7%. "Deze tomaat is perfect voor consumenten die houden van een smaakvolle tomaat met een aangenaam fruitig aroma. De dunne schil en het stevige maar sappige vruchtvlees maken deze tomaat tot een veelzijdig ingrediƫnt in tal van gerechten."

"Deze twee nieuwe rassen bieden de ideale combinatie van smaak, kleuring, aroma en hoge opbrengsten waar consumenten, telers en retailers zolang op hebben gewacht," aldus Favi Vidavski, hoofd R&D en directeur van TomaTech. 

 

TomaTech zal deze nieuwe rassen presenteren in haar stand op  Fruit Logistica, Hall 27, C-14 op 5-6-7 februari 2020.

Voor meer informatie:
Adi Tesler
TomaTech
+972 522 242 280
adi@tomatech.com 
Publicatiedatum: