Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mitrosilis SA over het komende kiwiseizoen

Minder Italiaanse kiwi's creëren kansen voor Griekenland

Het gebrek aan kwalitatief goede Italiaanse kiwi's alsook het lage volume bieden kansen voor Griekse kiwitelers. Hoewel Griekenland slechts een derde van het areaal heeft in vergelijking met Italiƫ, verwacht het land een oogst van ongeveer 250.000 ton kiwi's, wat vrij dicht bij de verwachte Italiaanse oogst ligt.

Volgens Christos Mitrosilis, CEO van Mitrosilis SA, wordt geraamd dat Griekenland in het komende seizoen meer dan 250.000 ton kiwi's zal leveren. Deze raming komt dicht in de buurt van de realiteit: "Dankzij nieuwe plantages, die ons nieuwe bomen opleveren, hebben we een constante groei van de Griekse kiwiteelt gezien. Dit seizoen hebben we alleen al voor Mitrosilis vier mln kilo kiwi's geteeld. De Griekse kiwi heeft zijn positie in de markt al geconsolideerd en nu, met lagere volumes Italiaanse kiwi's, zijn er mogelijkheden voor Griekse telers, met wie we samenwerken, om zich te concentreren op hun teelt met een nog sterker product. De mogelijkheden zijn er. Griekenland heeft een goed klimaat, een uitstekende bodem, een hoog kennisniveau van de telers, die erop uit zijn om succes te boeken met de beste teeltmethoden. Onze kwaliteit is goed, de prijzen zijn geweldig en uiteindelijk hebben we enkele zeer gelukkige telers. Ik verwacht dat de volumes in de komende jaren nog verder zullen toenemen."

Niet alleen de kwantiteit lijkt te dalen, Mitrosilis bevestigt dat de kwaliteit van de Italiaanse kiwi ook lager is dan normaal. "De lagere kwantiteit en kwaliteit zorgen ervoor dat de vraag naar Griekse kiwi's ook toeneemt. Hopelijk zullen deze nieuwe klanten die de Griekse kiwi's uitproberen, besluiten om ook in de toekomst bij ons te blijven kopen. Tot nu toe is de feedback van de klanten positief. Voor ons betekent dit dat we de kans hebben om nog meer te groeien op jaarbasis en onze klanten nog beter van dienst te zijn. Al met al willen we onze positie op de internationale markt versterken," legt Mitrosilis uit.

Met Fruit Logistica op komst bereidt Mitrosilis zich voor op de reis naar Berlijn. "We verwelkomen iedereen met interesse in Griekse kwaliteitskiwi's op onze stand. We hopen veel van onze huidige klanten te zien en onze producten aan potentiƫle klanten voor te stellen. We hebben een goed gevoel over de beurs," concludeert Mitrosilis.

Mitrosilis SA is aanwezig op de Fruit Logistica in hal 2.1 op stand E-01.

Voor meer informatie:
Nikos Katsaloulis
Mitrosilis SA
+30 2752045000
nikos.katsaloulis@mitrosilis.gr
www.mitrosilis.gr

Publicatiedatum: