Tony Derwael, Bel’Export

“Peren eindelijk op prijsniveau waarop we al maanden moesten zitten”

Tholen – “We kunnen eindelijk goed nieuws melden over de situatie op de perenmarkt. We zitten eindelijk op het prijsniveau waarop we al maanden moesten zitten. Als je erin blijft geloven, komt het uiteindelijk toch goed”, vertelt Tony Derwael van Bel’Export. “De Belgische klok heeft zijn werk gedaan en in tijden van schaarste is de klok het mooiste wat er bestaat. De prijzen voor de klasse 1 peren liggen 15 cent hoger dan de maat. Dat betekent dat men voor maat 70, 85 cent betaalt en dat zijn mooie prijzen.”

“De vrij hoge prijzen zijn een gevolg van de goede vraag uit landen die ten oosten van ons liggen. Oost-Europa is goed aan de markt, maar ook de vraag uit Duitsland is bevredigend. Daarnaast zien we dat het Zuiden ook in de markt begint te komen. Echter ben ik bang dat we een dipje in de markt gaan krijgen tijdens de Fruit Logistica. Tijdens de beurs zijn veel kopers in Berlijn en wordt er vanzelfsprekend wat minder verkocht. We moeten dan verstandig zijn en die weken wat minder peren aanbieden”, zegt Tony.

Ook over de kwaliteit van de peren heeft de handelaar ook niets dan positieve woorden. “De kwaliteit is gewoon veel beter dan vorig jaar. We moeten gewoon toegeven dat we vorig seizoen te laat hebben geplukt. Dit jaar is de houdbaarheid veel beter, echter zijn er wel wat problemen door verruwing waardoor we veel klasse 2 peren hebben. Gelukkig kunnen we ook de klasse 2 peren goed verkopen dit jaar, zolang het Oostblok goede prijzen betaalt voor de klasse 2, die tot 30% van de sortering vertegenwoordigt. Toch denk ik wel dat we wat voorraad moeten ruimen in België, zodat we kunnen blijven profiteren van de gunstige marktsituatie.”

Voor meer informatie:
Tony Derwael
Bel'Export
Neremstraat 2
3840 Borgloon - België
Tel +32 12 440 551
belexport@belexport.com   
www.belexport.com    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven