Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christoph Van Haelst, Van Haelst Fruit

"We mogen een Abate Fetel niet vergelijken met Conference”

Tholen – Er valt niet over te twisten dat de Conference dit jaar kwalitatief een stuk beter is dan vorig jaar, maar Christoph Van Haelst van Van Haelst Fruit constateert dat de peren al flink achteruit zijn gegaan. “De kwaliteit van de peren is een stuk beter dan vorig jaar, maar helaas zien we momenteel al een behoorlijke slijtage. Dit kun je zien aan de taaie nekken en de steeltjes. Desondanks is de vraag zeer goed, maar vanwege de stijgende prijs nemen de promoties in de supermarkten af.”


“Men zegt dat er dit jaar in België en Nederland een stuk minder peren zijn, maar daar heb ik toch mijn vraagtekens bij. Ik denk dat we nog genoeg peren in de frigo’s hebben liggen”, zegt Christoph. “De aanvoer loopt momenteel wat rustig omdat men verwacht dat de prijs skyhigh gaat, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren omdat er nog voldoende voorraad is. Europees gezien zijn er minder peren, maar Conference is geen Abate Fetel. En de supermarkten bieden nou eenmaal een hogere prijs voor Abate dan voor Conference. Conference is nu eenmaal een bulkproduct en daar hebben we zelf aan gewerkt. Dat is nu eenmaal zo.”

De vraag naar peren komt momenteel vanuit heel Europa en voornamelijk uit het Oosten. “Er is zowel vraag naar klasse 1 als klasse 2 product en dat is goed voor de prijzen. We verwachten dat de vraag de komende weken blijft aanhouden, maar in februari en maart is het afwachten. Zo ver kunnen we helaas niet kijken”, besluit Van Haelst.

Voor meer informatie:
Christoph Van Haelst
Van Haelst Fruit
Kieldrechtsebaan 85
BE-9130 Verrebroek
+32 03 336 16 47
+32 0477 77 77 36
info@vanhaelstfruit.be
www.vanhaelstfruit.be