Kees Oskam, Handelsmaatschappij Jan Oskam:

"Tussen 10 en 20 januari is er altijd leven in de hardfruithandel"

Tholen - In de hardfruithandel is het momenteel een drukte van belang. Maar volgens Kees Oskam van Handelsmaatschappij Jan Oskam is dat een jaarlijks terugkerend fenomeen. "Tussen 10 en 20 januari is er altijd leven in de brouwerij. Dat was 25 jaar geleden al zo en zal volgend jaar weer zo zijn. Zelfs in de allerslechtste jaren is er dan volop leven in de markt."

"Veel sorteerders kiezen na de feestdagen om stil te liggen, al dan niet genoodzaakt door de Poolse medewerkers die naar huis gaan. Vervolgens kijkt men even aan hoe de markt zich ontwikkelt en barst de vraag volop los. De goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar spelen daarin zeker ook een rol", zegt Kees. Volgens hem is de belangstelling voor peren nog groter dan bij appels.

"Over het algemeen is er een brede vraag. Italië doet volop mee voor  
Doyenné du Comice en Frankrijk voor Doyenné du Comice- en Conference-peren. Wel laat Duitsland het op een hoger prijsniveau eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen afweten. Dat heeft me wel enigszins verbaasd", constateert de exporteur. Hij verwacht dat er wel continuïteit in de afzet zal blijven. "De kwaliteit van het fruit wordt breed gewaardeerd en bovendien zijn de voorraden elders in Europa niet overdreven groot. Dat merken we al sinds de start van het seizoen."

"Van een prijsopleving is niet direct sprake, maar het zou me wel tegenvallen als we dit prijsniveau niet vast kunnen houden. In het laatste kwartaal van 2019 is er goed geruimd. Met name de grove sortering Conference-peren wordt goed gevraagd. Het middensegment (55/60) net wat lastiger af te zetten", besluit Kees.

Handelsmaatschappij Jan Oskam is als standhouder present op de Fruit Logistica: Hal 3.2,stand  B-010

Voor meer informatie:
Kees Oskam
Handelsmaatschappij Jan Oskam
06-53371003
kees@janoskam.nl   
www.janoskam.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven