Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike Glas, Glas-Groenten:

"Geen kou, maar wel een goede boerenkoolverkoop"

Tholen - Hoewel er van een strenge winter geen sprake is, verloopt de afzet van boerenkool momenteel vlot. "Dat valt niets tegen. Je zou met deze temperaturen zeggen dat de handel minder is, maar zowel richting de supermarkten als vanuit de exportmarkten is de vraag goed", vertelt Mike Glas van Glas-Groenten uit Broek op Langedijk. "Prijzen zijn in de boerenkool altijd vrij stabiel, dat is ieder jaar wel een beetje hetzelfde. Daar is weinig spannends aan." 

"Telers hadden wel moeite met de regen om de boerenkool van het land te krijgen, zeker op de kleigronden. Ik denk dat er minder boerenkool over is dan vorig seizoen. Toen hebben veel telers toch nog een aantal hectares omgefreesd bij gebrek aan afname, maar dit jaar trekken de supermarkten er goed aan", aldus Mike."Hetzelfde geldt voor de waspeen. Normaal doen we daar in de winter nooit zo veel in, maar deze winter zijn er een aantal acties geweest die opvallend goed liepen."

"Ook in de spruiten zien we een aardige afzet en stabiele prijzen. Veel zit in de contracten, maar daarbuiten is de middenprijs al weken stabiel op een redelijk goed niveau. Er zijn wel wat stillere periodes geweest, maar de laatste weken zijn er veel spruiten in de actie bij de supermarkten. Wel zorgde de regen, gevolgd door enkele nachtvorsten kwalitatief dit seizoen voor de nodige uitdagingen.

Voor meer informatie:
Glas Groenten VOF
Dulleweg 36
1721 PM Broek op Langedijk
T: 0226-313981
F: 0226-320245
E: info@glas-groenten.nl
W: www.glas-groenten.nl