Stefaan Dobbels, Gerdo

“Het moet iets kouder worden om de prijs van wintergroenten te handhaven”

Tholen – “Situatie voor wintergroenten is op het moment vrij goed. Na nieuwjaar is er meer handel gekomen in wintergroenten. De klassieke producten voor tijdens de feestdagen zijn weer ingevuld met de normale wintergroenten. Er is momenteel genoeg aanvoer en de kwaliteit is goed”, vertelt Stefaan Dobbels van Gerdo. 

De prijs van prei ligt op het moment rond de 60 cent per kilo. “Dat is een goede prijs gedurende een periode met zacht weer. Naar de toekomst toe moet het iets kouder worden om de prijs te handhaven”, zegt Stefaan. “Vanwege de zachte temperaturen is het verbruik minder en waarschijnlijk zal de aanvoer de komende dagen toenemen. De kans is reëel dat de prijs onder druk komt te staan halverwege volgende week.”

“De export van wintergroenten op het moment vrij stevig, maar ik denk dat volgende week een cruciale week is. Winkels zijn weer aangevuld en nu moet alles weer verkocht worden. Hopelijk krijgen we de komende dagen weer een beetje winterweer en stijgt de consumptie”, aldus Dobbels. “Naast de verkoop van de traditionele wintergroenten beginnen de tomaten ook al een beetje te lopen. We hebben een mooi Belgisch product van goede kwaliteit in ons assortiment. De klanten die kiezen voor kwaliteit, geven de voorkeur aan Belgische tomaten boven Spaanse of Marokkaanse.”

Voor meer informatie:
Stefaan Dobbels
Gerdo
Oude Vijfstraat 6
8760 Meulebeke 
+32 (0) 51 40 11 70
info@gerdo.be  
www.gerdo.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven