Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vincent Elegoet, Saveurs du Bout du Monde:

“Een nieuw product voor tijdens het winterseizoen: de Pontoise kool”

Net als elk jaar probeert Vincent Elegoet, manager van Saveurs du Bout du Monde, ook dit jaar zijn klanten te verrassen met unieke producten. Dit winterseizoen heeft hij ervoor gekozen een nieuw product aan zijn assortiment toe te voegen: Pontoise kool.

“Dit is het eerste jaar dat we Pontoise kool aanbieden en onze klanten zijn tevreden. Pontoise kool is een Franse kool met een veelheid aan kleurschakeringen, variërend van groen tot paars. Naarmate de winter vordert, wordt de kool steeds paarser. De kool, die rauw of gekookt kan worden gegeten, is veel beter verteerbaar dan boerenkool. Samen met een lokale teler gevestigd in Cléder (Noord-Finistère) willen we dit ras graag op een duurzamere manier ontwikkelen. Op dit moment worden er in Frankrijk niet meer dan niet meer dan 15.000 stuks Pontoise kool afgezet. Samen hebben we afgesproken er wel 10.000 te planten! In september zijn we begonnen met de afzet van de eerste partijen. We zullen de kool nog tot eind maart blijven aanbieden,” legt Vincent uit.

Pontoise kool

Behalve Pontoise kool biedt Vincent momenteel enkele zogenaamde 'niche'-producten aan als Oost-Indische kers, de aardpeer ofwel de Yacon, de oca uit Peru en de Japanse artisjok. “De Japanse artisjok die wij afzetten, wordt geteeld in het Saint Pol de Léon-gebied (Noord-Finistère). De gemiddelde opbrengst van dit product is laag. Hierdoor is het een relatief dure groente. Volgens sommigen heeft de Japanse artisjok een nootachtige artisjoksmaak. Het wordt rauw gegeten in salades, gegrild in een pan of gekookt in een saus.”


Japanse artisjokken

Deze ongewone groenten zijn te vinden in de schappen van gespecialiseerde Franse groothandels, in Franse restaurants en in enkele van de Franse buurlanden als België en Engeland.

Voor meer informatie:
Vincent Elegoet
Saveurs du Bout du Monde
ZA du Croissant
29250 Plougoulm
Telefoonnummer: 02 98 29 85 61
Fax : 02 98 29 85 62
sbm4@wanadoo.fr  

 

Publicatiedatum: