Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede prijs voor Italiaanse kiwi's maar aanbod is schaars

Dit jaar krijgen de telers een bedrag van €0,90 à €1,00 per kg voor hun kiwi’s maar de schaarse opbrengst is onbevredigend. Maurizio Filippo van het Italiaanse Commercio Frutta vertelt over de actuele marktsituatie.

Maurizio Filippi

"Er is weinig tot geen aanbod en de markt reageert daarop. Bovendien zijn er ook een aantal andere factoren die hieraan hebben bijgedragen. Neem bijvoorbeeld het einde van het kiwiseizoen op het zuidelijk halfrond. Er ligt geen druk op de markten, dus de prijzen zijn goed, geheel volgens de verwachtingen. Helaas hebben veel telers te maken met lage opbrengsten waardoor ze net uit de kosten zijn of in het ergste geval geld moeten toeleggen."

"Ik weet dat de teelt in Griekenland dit jaar erg goed was. Er wordt beweerd dat de Griekse opbrengst in de buurt komt van de Italiaanse en dat is ongeveer 250.000 ton. Ik moet er wel bij zeggen dat Griekenland qua hectare ongeveer op een derde zit in vergelijking met Italië."

Wat betreft de concurrentiestrijd is er het risico dat Griekenland dit seizoen voordeel heeft bij het ontbreken van de Italiaanse kiwi's. "De kwaliteit van onze Italiaanse kiwi's is erg goed en ik denk dat wij erin slagen om aan de behoeften van de markt te voldoen."

Voor meer informatie:
Commercio Frutta
Via Trentola, 78
47122 Malmissole (Forlì) - Italië
Tel.: (+39) 0543/723153
Email: info@commerciofrutta.com
Web: www.commerciofrutta.com 

 

Publicatiedatum: