Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Delbeke, Districhamp

"Nog altijd geen goed alternatief voor plastic als champignonverpakking"

Tholen – Na de drukke Kerstperiode is de rust nog niet wedergekeerd bij Districhamp uit Pittem. “De vraag tijdens de feestdagen was flink, maar ook op dit moment is de vraag nog zeer goed. De verwachting is dat dit de komende maanden wel zal aanhouden”, vertelt Paul Delbeke. Vanwege het aantal dalende spelers op de champignonmarkt, de iets lagere producties gekoppeld aan iets hogere kosten zijn de prijzen voor champignons licht gestegen, maar of die stijging zich doorzet is nog onduidelijk. “De verwachtingen voor 2020 zijn positief, al blijven er nog wel wat vragen onbeantwoord. We weten o.a. nog niet wat er gaat gebeuren met de Brexit en hoe gaat de Poolse champignonsector hierop reageren.”

“De grootste problemen die werden veroorzaakt door de mindere kwaliteit van de grondstof zijn voor het grootste gedeelte opgelost. De kilo’s zijn nog niet maximaal, maar de kwaliteit van de champignons is momenteel goed.” De teler en handelaar verwacht dat de vraag nog zeker tot ongeveer mei goed zal zijn. In de zomer neemt de vraag vanuit het Zuiden flink toe. “In Zuid-Frankrijk kunnen ze in het vakantieseizoen niet voldoen aan de vraag van de toeristen, dus worden er flink wat champignons vanuit België geïmporteerd. Daardoor is ook een groot deel van onze productie tijdens de zomerperiode verzekerd.”

“Een van de grootste uitdagingen voor ons de komende jaren gaat het verpakken zijn. Plastic is nog altijd de beste manier om champignons te verpakken zowel voor de kwaliteit van het product als voor de kosten. 90% van onze champignons worden nog in plastic verpakt en de overige 10% in karton. Momenteel werken we met PET, maar dat zien we toch meer als een tussenoplossing. Toch zijn we ons wel degelijk bewust dat er een ommezwaai komt in het verpakkingsmateriaal voor de toekomst. We staan zeker open voor elk alternatief duurzaam en betaalbaar bakje die in ons gamma past. Als de mogelijkheid zich aanbiedt, gaan wij dit zeker niet afwachten.” besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul Delbeke
Districhamp
Brugsesteenweg 66 
8740 Pittem
+32 51 48 58 97
info@voc-districhamp.be      
www.voc-districhamp.be