Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zweer van Aalsburg, FruitMasters:

"Polen laadt al volop Conference, Boskoop en zelfs Jonagold en Elstar"

Tholen - De oud- en nieuwjaarsperiode is bij FruitMasters altijd een periode van drukte. "Bij veel thuissorteerders gaan de Poolse medewerkers met de feestdagen naar huis. Ons pakstation draait dan juist een tandje harder", vertelt Zweer van Aalsburg. "Er is dan ook ongelofelijk veel hardfruit de deur uitgegaan."

"Voor Kerst zie je dat er toch wel een extra kwaliteit wordt gevraagd. De tasjes gaan dan wat minder hard, maar mooie, grote appelen worden meer verkocht. Daarbij gaat er traditiegetrouw tussen Kerst en Oud&Nieuw veel Boskoop weg voor de appelflappen. Aansluitend zie je nu in het nieuwe jaar dat er hele grote acties gepland staan omdat mensen toch graag het jaar gezond willen beginnen", aldus de product group manager.

Waar de prijs in de eindejaarsperiode vaak voor enkele weken tegelijk worden gemaakt, verwacht Zweer de komende weken een stabiele, licht oplopende prijs. "De prijs van de Boskoop, waar er een stuk minder van zijn, zie je nu al oplopen. Elstar en Jonagold zijn stabiel. Prijzen liggen rond € 0,65 voor 75'ers. Ook de appelexport naar de verre bestemmingen gaat vanaf deze week opstarten. Met de Kanzi waren we daar al eerder mee begonnen."

"Ook in de peren zien we krapte op de markt. Bij gebrek aan sorteercapaciteit zijn de prijzen van de Conference-peren al gestegen naar een niveau € 0,65 voor 55'ers en € 0,75 voor 65'ers en die zie ik nog wel verder omhoog gaan. Er zijn minder peren op de Europese markt en de vraag is goed. Dat Polen hier volop Conference, maar ook Boskoop, Jonagold en Elstar aan het laden is, zegt genoeg.  Daarbij is de kwaliteit een stuk beter dan vorig jaar", besluit Zweer.

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
FruitMasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
Z.vanAalsburg@fruitmasters.nl 
www.fruitmastersholland.nl