Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter de Ruiter, 4Fruit Company:

"Kakimarkt volledig omgeslagen na moeilijke maanden"

Tholen - De eerste maanden van het Spaanse seizoen verliep de afzet van de kaki's op z'n zachtst gezegd niet makkelijk. Maar volgens Pieter de Ruiter van 4Fruit Company, exclusief distributeur van kaki's van Anecoop onder het Bouquet-merk in Nederland, is de markt tussen Kerst en Oud&Nieuw volledig omgeslagen.

"De afzet verloopt momenteel zelfs buitengewoon. Wij krijgen van onze aflader Anecoop voldoende aanvoer binnen en maken momenteel prachtige prijzen. De goede maten worden momenteel zelfs voor 9 euro verkocht (7,5 kilo dozen). De verpakte van 10x1 kg gaan voor 11 euro weg, dus mij hoor je momenteel niet klagen.", vertelt Pieter.

"Maar je moet ze wel hebben en er zijn er heel wat minder beschikbaar op de markt. Met Anecoop hebben we de grootste aanbieder vanuit Spanje als leverancier en zij hebben dit jaar dankzij de overname van de Valenciaanse coöperatie Coagri er nog zo'n 23.000 ton Spaanse kaki's bijgekregen. Wij verwachten de komende maand nog voldoende kaki's", vertelt Pieter.

"De eerste maanden van het seizoen is een strijd geweest maar een aantal coöperaties zijn zelfs gestopt en het aanbod is nu aanzienlijk minder. We hopen in januari toch nog wat goed te maken. Als je goede hebt, en die hebben wij, dan kun je goede prijzen maken momenteel. De vraag komt echt overal vandaan!"

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641902
pr@4fc.nl    
www.4fruitcompany.nl