Groenten telen in je eigen koelkas(t)

LG Electronics (LG) presenteert een koelkas(t) om thuis groenten te telen. "Het nieuwe apparaat maakt gebruik van geavanceerde licht-, temperatuur- en waterbeheersing, handige pakketjes met zaden en een app om de groei te monitoren om gebruikers te helpen thuis gezonde, voedzame groenten te telen," legt het bedrijf uit.

Het apparaat werd ontwikkeld voor de miljoenen consumenten over de hele wereld die veel waarde hechten aan de herkomst van hun voeding. In het innovatieve apparaat kunnen het hele jaar door verse kruiden en groenten worden geteeld en dit is ideaal voor inwoners van steden die er graag een gezonde en duurzame levensstijl op na houden.

Door gebruik te maken van flexibele modules bootst het apparaat de omstandigheden van buiten exact na. "LED-verlichting, luchtcirculatie en watertoevoer zorgen ervoor dat de zaden snel uitgroeien tot gezonde ingrediënten voor heerlijke gerechten," vervolgt de fabrikant. "Het geavanceerde teeltsysteem kan gebruikt worden voor wel 24 all-in-one zaadpakketten, wat voldoende is om een heel gezin van thuis geteelde groenten en kruiden te laten genieten."

Watertechnologie voorkomt algengroei
Een belangrijk onderdeel van deze geautomatiseerde teeltoplossing is de watertoevoer-technologie van LG, die exact de hoeveelheid water toedient die de zaadpakketten nodig hebben. Dankzij deze technologie wordt algengroei voorkomen en worden nare geuren tegengegaan waardoor er een schone en hygiënische omgeving wordt gecreëerd voor het telen van kruiden en bladgroenten.

De bijbehorende smartphone-app stelt gebruikers in staat om het teeltproces te monitoren. De all-in-one zaadpakketten bevatten zaden, turf en meststof en zijn beschikbaar in 20 varianten, waaronder romaine, rucola, witlof en basilicum.

"Nu het aantal vegetariërs en veganisten steeds verder toeneemt, was het belangrijk voor ons om op deze trend in te spelen," zegt Dan Song, directeur van LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. “Met deze eerste tuinieroplossing voor binnenshuis zet LG een nieuwe stap op het gebied van huishoudelijke apparatuur waarmee zij haar consumenten de mogelijkheid biedt om gezond te eten en het plezier te ervaren van het zelf telen van groenten."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven