Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Brun, Anteus Fruits France:

“Vanaf januari bieden we kastanjepompoen uit Marokko aan”

Het is alweer het tweede jaar dat Anteus Fruits France voor het winterseizoen aan Duitse, Franse, Zwitserse en Oostenrijkse klanten kastanjepompoen uit Marokko aanbiedt. “We telen de pompoen in de regio Rabat, in het noorden van Marokko, waar het klimaat gunstig is voor dit type gewas. Bovendien heeft er op het land nooit intensieve landbouw plaatsgevonden, waardoor we gezonde kastanjepompoen van goede kwaliteit kunnen telen. Vorig jaar wisten we een opbrengst van bijna 100 ton te behalen. Aangezien de vraag al twee à drie jaar non-stop groeiende is, hebben we besloten onze teeltgebieden dit jaar uit te breiden tot 20 hectare. Met een productiviteit van 25 ton per hectare verwachten we dit seizoen een opbrengst van 500 ton te behalen,” legt directeur van Anteus Fruits France Patrick Brun uit.

In tegenstelling tot vorig jaar ziet de oogstkalender voor de kastanjepompoen er dit jaar wel ideaal uit. “Het begin van Marokkaanse seizoen valt samen met het einde van het Duitse seizoen. De eerste kastanjepompoen wordt rond 10 januari geoogst en komt tussen 15 en 20 januari op de Europese markt. Het Marokkaanse seizoen duurt ongeveer drie maanden.”

 

“Ik weet zeker dat het een heel mooi seizoen gaat worden. De teelt is goed verlopen en het ziet ernaar uit dat ook de kwaliteit hoog zal zijn,” legt Patrick uit. “Bovendien wordt er in Marokko maar heel weinig met kastanjepompoen gewerkt, omdat deze niet echt binnen de Marokkaanse cultuur passen. Maar de kwaliteit van de pompoen is gelijk aan die van Europese bodem, ” besluit Patrick.

Voor meer informatie: 
Patrick Brun
Anteus Fruits France
Naturopole - 3 Bd de Clairfont, Bâtiment G
66350 Toulouges  
France
Vaste telefoon: +33 (0) 411 641 283    
Mobiele telefoon: +33 (0) 613.686.987 
anteusfruits@gmail.com                                                                      
www.anteusfruits.com  

Publicatiedatum: