Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rampzalig Italiaans druivenseizoen 2019"

"We gaan door met het oogsten van het Italia druivenras, maar de vraag lijkt niet zo levendig. Ondertussen is het hoogtepunt voor de afzet van druiven voorbij. Dat is in september en oktober en dit jaar was dat precies de periode waarin het warme weer zorgde voor een dalende vraag met dienovereenkomstige verlagingen van de afzetprijzen." Dat zegt Michele Santacroce, een teler uit Casamassima, in de provincie Bari, met een oppervlakte van meer dan 40 hectare gewijd aan druiven.

"De oogst gaat nog ongeveer tien dagen door. De druiven zien er erg goed uit, de kwaliteit en smaak van de Apulische druiven zijn nu een garantie. De afzetprijzen variëren van €0,80 tot €0,95 per kg, maar om een redelijke marge van inkomsten te genereren zou dit minimaal €1,10 per kg moeten zijn."

"Helaas zijn er ook nog steeds werknemers die zich bezighouden met het verwijderen van rotte druiven. Het zijn dezelfde vrouwen die zich eerder bezighielden met de verwijdering van druiven die achterbleven in groei. Dat leidde tot een stijging van de arbeidskosten. Uit onze berekeningen is duidelijk geworden dat we een kostenpost van ongeveer €0,70 euro hebben voor elke kilo druiven, maar de passie om een mooie en goede druif op de markt te presenteren, brengt ons er soms toe sommige aspecten van strikte bedrijfseconomie overboord te gooien."

"Via een reeks tussenpersonen zijn we in staat om aan verschillende Italiaanse en buitenlandse afzetkanalen te leveren. Ondanks de lage afzetprijzen hebben we anderzijds de mogelijkheid om de laatste hoeveelheden druiven een week langer af te kunnen zetten dan vorig seizoen."

"Het is vrij duidelijk dat het druivenseizoen 2019 een ramp is geweest, vanwege een aantal negatieve factoren: lage vraag, geen winstgevende prijzen en geen ideale weersomstandigheden. Anderzijds heeft de hele agrarische sector te kampen gehad met een reeks klimatologische en handelsproblemen die alle gewassen hebben getroffen."

Voor meer informatie:
Agri Santacroce Domenico Srl
C.da La Pigna
70010 Casamassima (Ba)
Tel.: (+39) 3471675912

 

 

Publicatiedatum: