Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport week 48/19:

"Peren verloren terrein op Duitse markt en citrus werd koploper"

Het aanbod aan peren bestond voornamelijk uit Italiaanse rassen, zoals Abate Fetel, Santa Maria en Williams Christ, aangevuld door Red Williams en Bosc. Nederland was aanwezig met Gute Luise, gevolgd door Conference en Gellert. Duitse Alexander Lucas, Conference en Gute Luise maakten het aanbod compleet. De lokaal geteelde specialiteit Charneux ging in Berlijn voor €1,00 tot €1,20 per kilo van de hand.

Uit Turkije werden de rassen Santa Maria en Devici aangevoerd. Ook Belgische Conference-peren waren ruim aanwezig en daarom ook goedkoper, Over het algemeen verloor de perencategorie terrein en nam citrus de leiding over. 

In Hamburg en Keulen was de handel goed en bleven de prijzen op peil. Op sommige plaatsen stegen de prijzen zelfs vanwege de iets krappere beschikbaarheid. 

Appelen
Duitse Elstar, Boskoop en Jonagold hadden de overhand. Er kon probleemloos in de vraag worden voorzien, die licht aantrok in de aanloop naar de kerstdagen. De prijzen veranderden nauwelijks.

Druiven
De vraag kon moeiteloos worden beantwoord. De kwaliteit van Europese druiven liep nogal uiteen waardoor er ook grote prijsverschillen waren. 

Sinaasappelen
Spaanse Navelina's waren ruimer aanwezig dan Griekse sinaasappelen. De handel stelde tevreden. 

Mandarijnen
Spaanse clementines overheersten. De vraag trok aan onder invloed van het koudere weer en de naderende feestdagen.

Citroenen
Beperkte beschikbaarheid van Spaanse Primofiori en Turkse Enterdonato. Desondanks kon probleemloos aan de vraag worden beantwoord.

Bananen
Vrij trage handel. De aanvoer was toereikend om in de zwakke vraag te voorzien. Prijzen bleven onveranderd.

Bloemkool
Italiaanse product domineerde de markt en vergrootte haar marktaandeel. Ook de aanvoer uit Frankrijk nam toe. De aanvoer van Duits product was daarentegen wat krapper. 

Sla
Het grootste deel van de sla was uit België afkomstig. De kwaliteit was goed en er kon in de vraag worden voorzien. Ondanks de grotere beschikbaarheid stegen de prijzen licht.

Komkommers
De komkommermarkt werd gedomineerd door Spaans product. Hier en daar was er ook product uit Griekenland, Nederland en België op de markt. De weinig populaire gesealde producten konden op niet veel belangstelling rekenen.

Tomaten
Er was een ruim aanbod beschikbaar. Trostomaten waren voornamelijk uit Spanje, Nederland en België afkomstig en ronde tomaten uit Spanje en Marokko.

Paprika
Spanje was koploper op deze markt, gevolgd door Turkije. De aanvoer nam toe waardoor de vraag moeiteloos beantwoord kon worden.

 

Bron: BLE

Publicatiedatum: