Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelaar Kees Rijswijk:

"Levendige handel in Conference-peren, ook Klasse II wordt goed verkocht"

Tholen - De markt voor Conference-peren verloopt volgens fruithandelaar Kees Rijswijk bijzonder levendig. Rijswijk is al 55 jaar actief in de AGF-handel, waarbij de nadruk de laatste 19 jaar op peren ligt. Tevens verzorgt hij de inkoop voor Fruithandel Rijswijk & Van der Gulik waarover zijn dochter Gerda de scepter zwaait.

"De Conference-peren lopen goed weg. Ik verwacht dat de middenprijs zelfs nog wel wat omhoog gaat. De prijzen van de 50'ers liggen momenteel tegen de 50 cent aan en de 55'ers net er boven. De prijs van de 60-sortering ligt tegen de 60 cent aan, 65'ers worden voor 63 cent verkocht, de 70'ers voor 72 cent en de 75-sortering voor drie kwartjes", somt Kees op.

"Veel partijen hebben last van verruwing, waardoor er een aardig percentage van de peren als Klasse II verkocht wordt, maar ook die afzet loopt perfect mee met goede prijzen. Ik zie de januari-maand helemaal zitten. De stemming is goed en doordat er veel handel ongesorteerd weg gaat is de bodem goed gelegd", aldus de fruithandelaar.

"Iedereen ligt met de verkoop goed op schema en er wordt vlot doorgeladen. Al met al ziet het er naar uit dat we positief het nieuwe jaar in kunnen gaan. Veel arbeidskrachten gaan de komende tijd terug naar Polen en als er dan vraag uit onverwachte hoek komt, werkt dat alleen maar prijsverhogend", constateert Kees.

Enig minpuntje vormt volgens de handelaar de afzet van de Doyenne du Comice-peren. "Daar hadden we met z'n allen hele hoge verwachtingen van, maar die afzet valt toch wat tegen. Met de grote maten gaat het nog wel, maar de tussenmaten laten het goed afweten."

Voor meer informatie:
Groothandel C. Rijswijk
Nieuwe Haven 69
1135 VM Edam
Mob: 06-53173149
groothandelrijswijk@kpnmail.nl