Robert Morris van Galilea Export over export Israëlische paprika's:

"Rond Thanksgiving zien wij steevast een sterke vraag uit de VS"

Het Nederlandse paprikaseizoen is ten einde, maar de Spaanse en Israëlische seizoenen draaien nog steeds op volle toeren. Robert Morris van het Israëlische Galilea Export: "We zien elke week grote hoeveelheden uit Israël komen.

Hoewel het Spaanse seizoen ook in volle gang is, zijn we erin geslaagd om de juiste markten te vinden voor onze producten. Dat is ook goed voor onze telers."


Pallet voor verzending naar de VS, verpakt in verpakkingsmateriaal tegen insecten

"Onze grootste markt voor paprika's is Rusland en we sturen daar op dit moment goede hoeveelheden naartoe. In deze tijd van het jaar is de VS voor ons ook een belangrijke markt. We verladen onze producten daarheen per zeevracht en luchtvracht. Vooral rond Thanksgiving neemt de vraag sterk toe. Naast deze twee grote markten verladen we ook naar Europese landen."


De sorteermachine verdubbelde de capaciteit

Paprika's vanaf het begin                                                                Het bedrijf heeft vanaf het begin, 8 jaar geleden, paprika's geëxporteerd. Robert: "In de beginjaren van het bedrijf waren paprika's voor ons een relatief klein product, maar elk jaar zien we meer en meer groei. Het aantal telers waarmee we werken neemt elk jaar toe en we zijn nu een van de grootste Israëlische exporteurs van paprika's."


Kwaliteitscontrole

"De paprikamarkt is niet altijd goed en er zijn veel schommelingen, maar met de juiste marketingstructuur, gecombineerd met een goed verkoopteam, goede telers en verpakkingsstations is het nog steeds een winstgevende onderneming. We zien dat paprika's van Israëlische oorsprong nog steeds erg populair zijn - vooral in Rusland, waar we grote hoeveelheden afzetten aan supermarktketens en groothandelsmarkten."


Etikettering van elke paprika

Focus op telers
Het bedrijf besteedt veel aandacht aan telers en zorgt ervoor dat zij zo goed mogelijk gepositioneerd zijn. "Wij bieden een breed scala aan producten aan onze klanten wereldwijd en dit is echt een voordeel voor onze telers. Wij leggen de nadruk op kwaliteit om ervoor te zorgen dat de klanten het best mogelijke product ontvangen. Alles wat we doen, wordt gedaan om de resultaten en het inkomen van onze telers te maximaliseren. Ons succes ligt in het feit dat we een coöperatie zijn, die eigendom is van telers, dus ons DNA is telersgedreven."

Voor meer informatie:
Robert Morris
Galilea Export
E-mail: Robert@galil-export.com 
www.galil-export.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.