Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

September en oktober rampmaanden voor Italiaanse druiven

"Ondanks het feit dat druiven het tot nu toe niet goed hebben gedaan, kunnen we zeggen dat pitloze rassen populairder zijn dan die met pitten. Het seizoen zou rond 20 november moeten eindigen. De prijzen zijn over het algemeen vrij hoog, maar omdat het aanbod afloopt, kunnen ze de komende weken verder stijgen", zegt Giacomo Suglia, voorzitter van coƶperatie Apeo.

"De eerste paar maanden van het seizoen waren nogal teleurstellend voor de telers vanwege zowel het warme weer als de lage prijzen. De voortdurende stijging van de vaste kosten hielp ook niet mee. De enige manier om op te vallen is kwaliteit en de binnenlandse teelt is altijd synoniem geweest met nutritionele en fytosanitaire kwaliteit. Het Brix-niveau tijdens was hoger dan vorig jaar."

"De consumptie van druiven is de afgelopen dagen toegenomen dankzij de lagere temperaturen. We moeten van dit fenomeen profiteren, want clementines moeten in veel gebieden nog rijpen en zijn dus nog niet klaar om te worden afgezet."

"Als we een beoordeling zouden maken, zouden we een negatieve spiraal zien in september en oktober, de belangrijkste maanden voor de afzet. We hopen dat de situatie zich kan verbeteren met traditionele druiven en ondanks de beperkte vraag denken we dat deze beschikbaar zullen blijven tot de kerst."

Publicatiedatum: