Directeur Christiaan Reynders, Bejo Spanje:

"Ik verwacht dat Purple Sprouting Broccoli mainstream wordt op de markt"

Tholen - Bejo promootte tijdens de Fruit Attraction een nieuwe Purple Sprouting Broccoli die jaarrond in Spanje kan worden geteeld. "Dat we dit ras jaarrond konden telen, was een langgekoesterde wens. Dan heb je afnemers jaarrond wat te bieden", vertelt directeur Christiaan Reynders van de Spaanse vestiging van Bejo.

"We gaan nu met twee Spaanse telers aan de slag en zoeken ook een teler in Portugal die ermee aan de slag wil gaan. We werken volgens een licentieovereenkomst, waarbij we per land een productie- en verkoopcontract opstellen, zodat de markt niet meteen overvoerd wordt", aldus Christiaan.


Christiaan Reynders en Danielle Bruin van Bejo

"Voordeel van het ras is dat het een kort groeiend ras is, die planmatig geteeld kan worden en dus een zekere beschikbaarheid heeft. Daarnaast is deze Purple Sprouting Broccoli onder het merk Redi’ zachter van textuur en zoeter van smaak dan de alternatieven op de markt", aldus de directeur van Bejo Spanje.

"Graag zetten we in samenwerking met een aantal retailers dit nieuwe ras op de markt. De verpakking die we hier laten zien is puur ter inspiratie, maar een voorwaarde voor ons wel is dat deze groente onder het merk Redi wordt verkocht en dat een QR-code doorlinkt naar onze website met tips over de bereidingswijze", vertelt Christiaan.

"Tijdens de beurs hebben al diverse category managers interesse getoond en ook chef-koks waren erg verrast over dit nieuwe ras. Het voordeel is dat het ras al commercieel in productie is, dus supermarkten kunnen zo instappen om hier met een aantal telers mee aan de slag te gaan."

Christiaan heeft hoge verwachtingen van de Purple Sprouting Broccoli. "Ik ben ervan overtuigd dat de productie zeer rendabel is, zeker in vergelijking met soortgelijke producten. Om die reden verwacht ik dat dit weleens een mainstream product kan worden!"

Voor meer informatie:
Christiaan Reynders
Bejo Iberica S.L.U.
C/ del Hervidero 15
28750 San Agustin de Guadalix 15
Madrid | España
T +33 916587072
c.reynders@bejo.es
www.bejo.es 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven