Cees van den Heykant, à Bon:

"Brede vraag naar prei, maar prijzen te ver teruggevallen"

Tholen - De preimarkt is in ogen van handelaar Cees van den Heykant van à Bon Vegetable Linq uit Grubbenvorst te ver teruggevallen. "Het prijsniveau ligt momenteel rond de 40/45 cent en dat is in mijn ogen wat aan de lage kant. Ik verwacht dan ook dat de prijs de komende weken nog zal stijgen. Hoewel prei misschien op het eerste gezicht niet het eerste luxe product is waar je aan denkt met kerst, zien wij de vraag enkele dagen voor de feestdagen traditioneel toch toenemen."

Momenteel is er volgens Cees een brede vraag naar prei. "Het Verenigd Koninkrijk koopt, maar er gaat ook prei naar Duitsland, Spanje, Scandinavië, Italië en Oost-Europa." De voorraad prei zal tot en met maart volgens de exporteur een stuk kleiner zijn dan vorig jaar. "De grootste vraag is wat het weer gaat doen. Het weer is namelijk de grootste koopman. Hebben we de winter al gehad of moet de winter nog komen?"

Voor meer informatie:
Cees van den Heykant
à Bon
Californischeweg 9
5971 NV Grubbenvorst
Tel: 077-4621110
Fax: 077-4758550
www.a-bon.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.