Wonderful granaatappelen zijn populair

"We staan aan het begin van het Wonderful One granaatappelseizoen en de oogst is inmiddels begonnen. Momenteel wordt de grote vraag geconfronteerd met een aanbod dat kwalitatief uitstekend is, maar met grote hoeveelheden. De granaatappelen uit Sessa Aurunca hebben een grote maat en een intense rode kleur", zegt Giacomo Galdiero, directeur van AOP Luce.

"Dit jaar vond de bloei iets te laat plaats, maar dit bracht de productiviteit van de boomgaarden niet in gevaar. We verwachten een normale oogst voor onze bomen, die tussen de 2 en 5 jaar oud zijn. Vorig jaar hadden we te maken met een daling van 30%, maar desondanks hebben we hoge verwachtingen voor de toekomst van dit gewas."

Giacomo Galdiero samen met teler Giuseppe Galluccio

"Onze belangrijkste bestemmingsmarkt voor granaatappelen is de Italiaanse detailhandel en een klein deel wordt naar het buitenland geëxporteerd. De vraag naar dit gewas blijft behouden en de consument consumeert de granaatappelen het liefst vers, gezien de eigenschappen van superfood en gebruikt het voor sierdoeleinden. We hebben ook geconstateerd dat de pieken van de maximale vraag zich voordoen tijdens de kerstvakantie en in februari", zegt Galdiero.

 

"De granaatappelen worden verpakt in kartonnen dozen met 9 à 10 stuks."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.