Biospecialist Organto Foods vergroot afzet

Organto Foods, leverancier van biologische AGF, heeft bekendgemaakt dat zij in het derde kwartaal een aanzienlijk hogere omzet heeft geboekt dan eerder voorzien. 

De omzet werd positief beïnvloed door uitbreiding met een aantal verse biologische en conventionele producten, waaronder asperges, avocado's en mango's die geleverd werden aan klanten in onder meer Nederland, Spanje, Rusland, het VK, Zweden en Denemarken. 

"We zijn zeer blij met deze omzet in het derde kwartaal waarin onze inspanningen om ons bedrijf te herpositioneren op de snelgroeiende markt voor bio-AGF duidelijk worden beloond. "We menen dat er grote kansen voor biologische groenten en fruit liggen nu er wereldwijd sprake is van een groeiende trend voor gezonde voeding," laat directeur van Organto Europe, Rients van der Wal, weten. "We blijven ons platform uitbreiden en hebben onlangs onze aanvoer van verse avocado's en blauwe bessen opgeschaald. Tegelijkertijd ontwikkelen we nieuwe, strategische leveringsbronnen om aan de marktvraag te kunnen blijven beantwoorden. Na de recente herpositionering van ons bedrijf menen we dat Organto in een goede positie verkeert om deze marktkansen te grijpen," voegde Van der Wal eraan toe.

Het voorbije jaar heeft Organto haar biologische levensmiddelenplatform getransformeerd naar een multi-stream bedrijfsmodel met weinig activa. Het bedrijf heeft grote vooruitgang geboekt bij de uitvoering van haar plannen, waaronder het afstoten van teeltbedrijven, de verkoop van verwerkingsfaciliteiten in Guatemala en een pakstation in Nederland, ten gunste van strategische inkoopovereenkomsten met partner-telers in Peru, Argentinië, Mexico, Zimbabwe en afspraken met derde partij verwerkers en verpakkers. 

Organto heeft eveneens haar kostenbasis gestroomlijnd en haar productaanbod uitgebreid met waardevolle biologische categorieën, zoals sperziebonen, sugar snaps, en peulen, en conventionele groenten en fruit, waaronder asperges, avocado's, blauwe bessen, mango's en andere producten. 

Voor meer informatie:

Organto
Tel: 1-888-818-1364
Email: info@organto.com
www.organto.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven