Spanje: Langer seizoen voor Metis pruimen

"Op sommige plaatsen zijn we nog steeds bezig met de oogst van het laatste fruit van het ras Sunset Sky, een September Yummy pruim. De kwaliteit is zeer goed dit seizoen en tot nu toe zijn de oogstomstandigheden uitstekend, zodat we goede verwachtingen hebben met betrekking tot de bewaring", vertelt Camille Herouard, manager van het merk Metis bij Plumtastic Europe.

"Op dit moment zetten we de laatste volumes van de Oxy Solar en Safari Star af, en naar verwachting zullen we het seizoen later afsluiten dan in voorgaande jaren, met de Sunset Sky. Dankzij een grotere kennis en een beter beheer van de rassen, evenals een groeiende oogst in onze telende landen, zijn we in staat om de beschikbaarheid van Metis te verlengen".

Volgens Herouard hebben de belangrijkste Europese retailers fruit van Metis besteld dit jaar. "Ondanks dat het pruimenseizoen moeilijk is geweest, heeft het fruit van Metis zich weten te onderscheiden van de traditionele pruimen dankzij de goede uiterlijke eigenschappen en een stabiel aanbod sinds juni. Duitsland blijft onze belangrijkste markt, gevolgd door Italië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De opening van nieuwe markten biedt zeer goede vooruitzichten in overzeese landen, met name in China, waar veel groei geweest is dit seizoen".

Metis zal aanwezig zijn tijdens Fruit Attraction, waar het fruit van het merk zal worden gepresenteerd in de stands van Royal en Granfrutta Zani:

Erkende handelaren van Metis:

Royal: hal 9, stand 9E01

Granfrutta Zani: hal 10, stand 10E02

Minguzzi: /

Blue Whale: hal 4, stand 4C06


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.