Gerrit de Vlieger, Groothandel Vrijders

“Normale appel- en perenprijzen zorgen voor vlotte verkoop”

Tholen – “De zachtfruitmarkt is de afgelopen weken zeer wisselvallig. Alles hangt af van de aanvoer die elke week verschilt. Hoewel de kwaliteit van de Belgische frambozen, bramen en blauwe bessen terug aan het lopen is, zien we dat onze klanten het Belgisch product boven het Portugees importproduct verkiezen”, vertelt Gerrit de Vlieger van groothandel Vrijders.

Ook bij aardbeien in de kwaliteit niet meer wat het is geweest en schakelen de teler over op de glasteelt. “Er zit op dit moment veel prijsverschil in de aardbeien. Het ene moment betaal je 1 euro per bakje en de volgende dag kan het 2 euro zijn. De vraag is vrij stabiel, maar niet extreem hoog voor de tijd van het jaar”, aldus Gerrit. Over de zomerperiode is de handelaar zeer positief. “We hebben deze zomer geen overaanbod gehad, waardoor de prijzen goed waren. Vraag en aanbod waren goed in evenwicht wat in een mooie markt resulteerde.”


Gerrit de Vlieger

"Betere start hardfruitseizoen dan vorig jaar" 
Ook over het hardfruitseizoen is de handelaar positief. “Het seizoen loopt in ieder geval beter dan vorig jaar. Vorig jaar kwamen de appelen en peren op een lege markt waardoor de prijzen veel te hoog waren en er niet verkocht werd. Door de slechte start is eigenlijk heel het seizoen niet zo goed verlopen. De prijzen voor appelen en peren zijn momenteel normaal voor de tijd van het jaar, waardoor we veel vlotter verkopen. De kleine appelen zijn wel wat goedkoper, omdat er dit jaar weinig dikke appelen zijn geplukt. Maar als die dikke appel nog duurder gaat worden, dan zal die moeilijk verkoopbaar worden.”

QTee
“Ook doet de QTee-peer het dit jaar weer erg goed. Elk jaar neemt de vraag toe en klanten komen speciaal voor deze peer terug. Zowel op een Turkse als op een Belgische markt verkoopt hij goed en iedereen die hem meeneemt is er zeer tevreden over. De kwaliteit is dit jaar weer tiptop in orde en de maten zijn iets groter dan vorig jaar. We hebben dit jaar zelfs iets meer aanbod waardoor we nog een volle maand QTee beschikbaar hebben”, besluit Gerrit.

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders
+32 (0)475 36 61 44
gerrit.de.vlieger@telenet.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.