Marcel van der Pluijm start met Feeling Fresh in voetsporen vorige generaties

Vanaf dinsdag 1 oktober start Marcel van der Pluijm officieel met zijn bedrijf Feeling Fresh. "Daarmee doe ik wat ik het liefste doe. Groenten verkopen met passie", vertelt Marcel. Hij treedt daarmee in de voetsporen van de vorige generaties.

"In de jaren 20 van de vorige eeuw verkocht mijn overgrootvader al citrus en bananen in het centrum van Rotterdam. Later hadden mijn opa Jacobus (Koos) en oma Corrie van der Pluijm hun eigen kramen in en rond Rotterdam. Op jonge leeftijd voegden mijn vader Andre en zijn broer Cor zich bij hun ouders. Het leven was goed en hard tegelijk. Lange werkdagen in alle weersomstandigheden maakten hun leven tot een uitdaging", vertelt Marcel.

"Vanaf begin jaren '80 hielp ik mijn vader met het laden van de vrachtwagen en het opruimen van het afval. Later hielp ik mijn familie met het verkopen van de lekkerste groenten en fruit die je op de markten van Rotterdam, Hoogvliet en Maassluis kon vinden. Ik herinner me dat veel vrienden van mij en mijn broer Remco onze familie hielpen in het weekend en tijdens de vakanties. Ik kijk met veel plezier op deze periode terug", aldus Marcel.

"Mijn oma werkte tot 74-jarige leeftijd op de markt tot ze haar eerste beroerte vroeg in de ochtend op weg naar haar werk kreeg. Helaas stierf mijn vader in 2010 op 66-jarige leeftijd. Ik ben dankbaar dat hij nog leefde toen ik mijn carrière begon bij Minnaar Holland in 1993 en later bij The Greenery. Hij was mijn leraar en held tegelijk. Ik weet dat hij er trots op was dat ik groenten en fruit over de hele wereld verkocht."

"Dankzij hem heb ik geleerd nooit op te geven. Dit is de Rotterdamse mentaliteit. Mijn familie inspireerde me om de volgende stap in mijn carrière te maken en in oktober 2018 mijn eigen bedrijf te starten. In zekere zin zijn mijn vader, zijn broer en mijn grootouders de echte grondleggers van Feeling Fresh. Ik weet zeker dat mijn vader over mijn schouder meekijkt", besluit Marcel.

Voor meer informatie:
Marcel van der Pluijm
Feeling Fresh
Tel: +31 (0) 174 613 702
Mob: +31 (0) 6 533 728 91
Marcel@feelingfresh.nl
www.feelingfresh.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.