Sulforaphane Symposium in het teken van de "groene preventie"

Wetenschapper roemt heilzame werking broccoli

Dr. Jed W. Fahey is wereldwijd vermaard om zijn kennis over broccoli en de positieve effecten ervan. Op uitnodiging van Rob Baan van Koppert Cress kwam hij vorige week over naar Nederland om zijn kennis te delen met medici, bestuurders, tuinders en beleidsmakers.


Dr. Jed W. Fahey en Rob Baan

"Broccoli is extreem rijk aan stoffen die de mens kunnen beschermen tegen kanker. Met name de inhoudsstof sulforafaan’’, zo meldde Fahey onomwonden. Liefdevol spreekt hij over de "groene preventie". Maar ook bitter smakende groenten als spruiten, witlof, zuurkool, koolsla en Moringa hebben een heilzame werking voor een gezond lichaam, zo concludeert hij na vele jaren van intensieve studies.

Als directeur van het Cullman Chemoprotection Center, gelieerd aan de John Hopkins School of Medicine in Baltimore, constateerde hij tevens dat sulforafaan symptomen van autisme kan reduceren.

De maximum hoeveelheid sulforafaan wordt bereikt wanneer de groenten niet of nauwelijks gekookt worden, belangrijk bij de bereiding is dat de groenten niet ‘kapot’ gekookt worden. Wokken of stomen geniet daarom de voorkeur. Zelf schrijft Fahey bij voorkeur verse spruiten (sprouts) van broccoli voor of de extracten die in de vorm van pillen op de markt worden gebracht. In eigen land biedt Koppert Cress BroccoCress aan. Enkele takjes van deze microgroenten zijn vergelijkbaar met de voedingswaarde van een stronk broccoli. Fahey waarschuwt ervoor niet bovenmatig deze microgroenten te nuttigen. Vier keer per week is al voldoende om het lichaam te wapenen tegen kwaadaardige cellen.

Fahey en zijn staf ziet vooral aanvullende kansen voor deze (micro)groenten en extracten in ondervoede gebieden met veel chronisch zieken. Want de kosten bedragen een fractie van de peperdure medicijnen die nu worden voorgeschreven.
Ondanks de vele studies blijft de reguliere wetenschap, ook in de Verenigde Staten, sceptisch over de uitkomsten. "Onderzoek naar nutriënten staat nog in de kinderschoenen’’, vindt hij. "In de overvoede landen van de wereld is het beter om kleine hoeveelheden van minimaal verwerkte voeding te nuttigen met een hoge voedingswaarde, dan grote hoeveelheden verwerkte voeding tot je te nemen met een lage voedingswaarde.’’

Meer informatie is te vinden op www.sulforaphane.eu  

Bron artikel: www.robbaan.com   

Voor meer informatie: 
Jan van Berkel
Koppert Cress
De Poel 1, 2681 MB Monster
Tel: +31 (0)174 242819
www.koppertcress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.