REWE Group en Greenyard ontwikkelen nieuw partnermodel

De Duitse retailer REWE Group (REWE, PENNY) en Greenyard maakten gisteren bekend dat ze een intentieverklaring hebben ondertekend. Deze intentieverklaring heeft tot doel hun huidige relatie op de Duitse markt uit te breiden tot een lange termijn, verticaal geïntegreerd en transparant partnerschap voor verse groenten & fruit en bloemen, ondersteund door een speciaal daarvoor opgerichte operationele eenheid.


Hein Deprez (Greenyard), Eugenio Guidoccio (REWE) en Marc Zwaaneveld (Greenyard) 

Dit is de volgende stap in de strategie van Greenyard om op maat gemaakte partnermodellen te implementeren en toont aan hoe Greenyard wil samenwerken met haar klanten. "Deze
samenwerking maakt het mogelijk om middelen in de toeleveringsketen van de verschillende productcategorieën te optimaliseren en te delen. Door de efficiëntie en de bezettingsgraad te verbeteren, is deze uitgebreidere samenwerking erop gericht duurzame en winstgevende groei voor alle partijen in de
keten te realiseren", aldus Greenyard. 

Deze samenwerking houdt in dat beide bedrijven zich ertoe verbinden bepaalde productstromen in deze speciaal daarvoor opgerichte eenheid continu te bundelen. "Diensten met toegevoegde waarde, zoals het rijpen van verse producten, zullen worden geleverd door Greenyard", vervolgt het bedrijf. "De overeenkomst benadrukt het belang van de categorie groenten en fruit voor REWE Group en verkort de toeleveringsketen. Beide partners zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking hen optimaal positioneert voor de groenten- en fruitmarkt van de toekomst."

Managing Director Ultra Fresh (groenten en fruit) van REWE Group, Eugenio Guidoccio, zegt: “REWE Group en Greenyard kunnen terugblikken op een lange en succesvolle samenwerking. Met de intentieverklaring van vandaag definiëren we een nieuwe gemeenschappelijke mijlpaal in de groenten- en fruitsector. Ik ben ervan overtuigd dat beide bedrijven door dit versterkte partnerschap efficiënter en dus succesvoller kunnen worden in het aanbieden van verse producten van de hoogste kwaliteit aan onze consumenten.”

Co-CEO van Greenyard, Hein Deprez, voegt hieraan toe: “Deze intentieverklaring betekent het begin van de implementatie van het partnermodel in een van onze grootste markten. Dit model werd reeds met succes geïmplementeerd in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk en speelt in op de veranderende eisen en behoeften van consumenten en klanten. Niet alleen zal de intensievere samenwerking een positief effect hebben op de volledige waardeketen, het betekent ook een versnelling in onze evolutie naar een duurzamer bedrijfsmodel."

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group  
www.greenyard.group 

Andreas Krämer
Woordvoerder REWE Group
REWE Group
+ 49 221 149 1020
presse@rewe-group.com  
www.rewe-group.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.