Stefaan Van Elven, Van Elven Agra

“Weinig vrije handel, aardappelprijzen onder druk”

Tholen – De aardappelmarkt is in afwachting van het moment dat alles gerooid is. Er is momenteel weinig vrije handel en de prijzen staan onder druk. Stefaan Van Elven van Van Elven Agra verwacht dat er een ander beeld komt van de aardappelmarkt wanneer alles is gerooid. “De situatie van nu is een gevolg van vorig jaar. Er is dit jaar erg vroeg geplant en deze volumes probeert men nu op de markt te duwen waardoor de prijzen erg ondergewaardeerd zijn.”


3 generaties ‘Van Elven’. Vlnr : Petrus, Cyriel, Stefaan en Fons Van Elven

“We beginnen normaal gezien rond 20 september met rooien, maar bij ons in de streek is het nog veel te droog om te beginnen met rooien. Tevens hebben ze voor de komende weken nog geen regen afgegeven, dus hebben we nog geen rooiplanning kunnen maken. Hoewel het duidelijk is dat de opbrengst beter zal zijn dan vorig jaar, verwachten we zeker geen topjaar. De droogte en de hitte heeft ook dit jaar weer zijn invloed gehad op de productie. Een beetje regen zou bepaalde rassen nog wel goed doen, maar het is twee minuten voor twaalf en het is bijna tijd om de aardappelen te stockeren”, besluit Stefaan.

Voor meer informatie:
Stefaan Van Elven
Van Elven Agra
Eindhoutseweg 42
2431 Veerle-Laakdal
+32(0)14 84 05 32
info@vanelven.be  
www.vanelven.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.